Naši liberálni a progresívni politici vnútili Európe nekultúrne, agresívne tlupy ľudí
19 | 09 | 2024 I Eka Balaskova

György Gyimesi, podpredseda Maďarskej Aliancie upozorňuje na fakt, že to, na čo prichádzajú západné štáty až teraz, hovorí Slovensko už odkedy začal byť problém nelegálnej migrácie do Európy vypuklý. Od zlopovestného Merkelovej „My to zvládneme“ uplynulo takmer desaťročie a už aj Nemecko prichádza na to, že to nezvládne. A Gyimesi na Facebooku konštatuje, že nie len Nemecko.

Gyimesi podotýka, že aj promigrantské krajiny už prichádzajú na to, že je nutné chrániť naše hodnoty a to aj zamedzením ilegálnej migrácie. Slovensko to zažilo pred viac ako rokom a vtedy mnohí apelovali na ľudskosť. Tá však chýbala ako migrantom, tak aj politikom. Aktuálne Nemecko zavádza na svojich hraniciach kontroly, ktoré budú trvať minimálne 6 mesiacov a Gyimesi píše, že postoj k ilegálnej migrácii prehodnocuje aj Holandsko. Aj oni si uvedomili, že budúce generácie treba chrániť. Nie vystavovať tomu, čo k nám prichádza.

Treba vytrvať do konca

„Nové vlády krajín, ktoré boli predtým promigrantské, vidia to, čo som celý čas hovoril - pre našu budúcnosť, pre ochranu našich hodnôt, musíme vytrvať až do konca a zároveň musíme urobiť všetko pre zamedzenie nelegálnej migrácie. To isté hovorili všetci, ktorí videli hordy migrantov prechádzať cez našu krajinu a zažili ich nájazdy vo svojich záhradách a parkoch,pripomína Gyimesi situáciu spred viac, ako roka.

Medveď V TOMTO MESTE, primátor varuje obyvateľov (VIDEO)
Kým politikov v ostatných týždňoch zamestnával šimečkovský klan nasosnutý na štátny rozpočet, ľudí na juhu a hlavne na západe Slovenska záplavy a vysoké hladiny riek, obyvateľov „metropoly“ Oravy desí medveď, chodiaci si po meste. A to priamo po... Čítať ďalej
18 | 09 | 2024 | Eka Balašková

Kam (ne)siaha ľudskosť

„Európski lídri a naši liberálni a progresívni politici vnútili Európe nekultúrne, agresívne a na sociálnych dávkach žijúce tlupy ľudí s odvolaním sa na akúsi ľudskosť,“ píše Gyimesi s tým, že ľudskosť migrantov akosi zabúdala na rešpekt voči kultúre, či majetku.

A ľudskosť vlád o ktorých píše nedovidela na kvalitu života vlastných občanov. Situácia zašla tak ďaleko, že tlač o násilných činoch migrantov nemohla informovať – v záujme nepodnecovať nepokoje.

Aktuálna situácia v Nemecku

„Spolkové ministerstvo vnútra oznámilo, že okrem dočasných kontrol na pozemných hraniciach s Rakúskom, Švajčiarskom, Českou republikou a Poľskom zriadi na obdobie šiestich mesiacov dočasné kontroly aj na pozemných hraniciach s Francúzskom, Luxemburskom, Holandskom, Belgickom a Dánskom," uviedol rezort zahraničia ešte v pondelok s tým, že slovenským občanom odporúča registrovať sa na webe ministerstva, alebo cez aplikáciu Svetobežka.

Pohár trpezlivosti pretiekol aj na Západe

Aj Gyimesi upozorňuje, že od pondelka (16. septembra) zaviedlo Nemecko prísnejšie hraničné kontroly a nová holandská vláda v snahe ochrániť obyvateľstvo pred islamskými extrémistami vyhlásila národnú pohotovosť, rada by zaviedl prísnejšie regulácie a tiež mieni ukončiť migračný pakt EÚ.

Ministerstvo zahraničia: Nemecko pripravuje kontroly na všetkých hraniciach
Od pondelka (16. 9.) budú na všetkých pozemných hraniciach Nemecka platiť dočasné kontroly na ochranu vnútornej bezpečnosti a zníženie nelegálnej migrácie. Opatrenia majú trvať šesť mesiacov. Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí... Čítať ďalej
15 | 09 | 2024 | Gabriela Fedičová

Došlo im...?

„Hovoria: „Robíme to pre budúce generácie, pre naše deti, pre naše vnúčatá“ a „Prijímame opatrenia, aby bolo Holandsko pre žiadateľov o azyl čo najmenej atraktívne“. Čiže si uvedomili všetko to, čo sme my vedeli aj bez nepokojov! Nech žije rozumná a triezva Európa,“ uzatvára Gyimesi.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok