Medveď V TOMTO MESTE, primátor varuje obyvateľov (VIDEO)
18 | 09 | 2024 I Eka Balašková
 

Kým politikov v ostatných týždňoch zamestnával šimečkovský klan nasosnutý na štátny rozpočet, ľudí na juhu a hlavne na západe Slovenska záplavy a vysoké hladiny riek, obyvateľov „metropoly“ Oravy desí medveď, chodiaci si po meste. A to priamo po frekventovaných lokalitách – zastávky autobusovej a železničnej dopravy.

V dolnokubínskej lokalite, kde sídli niekoľko fabrík, sa okolo železničnej a autobusovej zastávky počas noci pohybuje medveď. Primátor mesta a radnica žiadajú ľudí o opatrnosť a miesta v exponovaných časoch monitoruje mestská, ale aj štátna polícia. Primátor zverejnil video, radnica žiada kontaktovať políciu a na sociálnu sieť zavesilo leták, ktorý radí, ako sa správať pri stretnutí s medveďom. Na Orave to nie je prvý prípad.

Meveď sa po Kubíne premával v utorok 

Primátor Dolného Kubína Ján Prílepok jeho prítomnosť doložil aj videozáznamom, ktorý z auta nakrútila jedna z obyvateliek. Macko si na ňom uteká priamo stredom mosta. Jeho pohyb spozorovali v častiach Kňažia, Mokraď a Zálesie v oblasti, kde sa nachádzajú vlaková, aj autobusová zastávka. Prílepok informuje, že na mieste sú počas striedania smien v okolitých fabrík hliadky ako mestskej, tak aj štátnej polície, aby dohliadli na bezpečnosť pracovníkov.

„Hliadky budú situáciu monitorovať počas celej noci a v ranných hodinách opäť dohliadnu na pracovníkov končiacich nočnú a prichádzajúcich na rannú zmenu,“informuje Prílepok.

Mesto je podľa informácii samosprávy v kontakte so Zásahovým tímom, štátnou políciou, okresným úradom a poľovným združením HARIS. Tie budú lokalitu naďalej monitorovať.

„Prosíme vás o zvýšenú opatrnosť, najmä ráno a večer. Ak spozorujete medveďa, okamžite volajte Políciu SR na číslo 158,“žiada mesto obyvateľov a prináša aj informácie, ako sa správať v oblastiach, kde sa medvede vyskytujú.

Facebook / Obec Nižná nad Oravou

Na Orave nie je prvý

Len pred niečo vyše mesiacom medveď zaútočil na turistu v Roháčoch, kde pred jeho prítomnosťou varovali už na jar. Začiatkom augusta Hornooravská nemocnica v Trstenej prijala na ošetrenie turistu, ktorému medveď v Bobroveckej tiesňave poranil nohu a ruku. 

„Mal škrabance prevažne na nohe, nebolo to nič vážne. Po ošetrení bol prepustený domov," doplnil riaditeľ Hornooravskej nemocnice Marián Tholt.

Medveď v TEJTO lokalite na človeka zaútočil po prvýkrát
Útok medveďa v tejto lokalite Slovenska bol len otázkou času. Jednak preto, že Roháče sú prirodzeným priestorom pre život najväčšej slovenskej šelmy, ale aj preto, že už na jar pred tým varovali samotné medvede – jeden z nich na Hornej Orave strhol... Čítať ďalej
07 | 08 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok