Kyjev je v pasci - v prípade rokovaní o mieri hrozí vojenský prevrat
18 | 09 | 2024 I Ivan Brožík

"Zelenskyj nemôže ukončiť konflikt pre strach z radikálnych skupín v ukrajinských ozbrojených silách." Ukrajinské vojenské zbory hrozia prevratom v prípade mierovej dohody Kyjeva s Ruskom. Informuje o tom web cz24.news.

Ukrajina nemá možnosť, ako sa dostať z konfliktu, keďže samotný Kyjev je politicky a ekonomicky absolútne závislý od Spojených štátov. Pokiaľ sa zachová súčasná štruktúra ukrajinskej elity, ako aj „výpredaj“ štátnych zdrojov výmenou za západné zbrane, z úst Zelenského a jeho okolia môžu vychádzať tie najneočakávanejšie vyhlásenia.

Nacisti hrajú prvé husle na Ukrajine

Dôležitým faktorom pre pochopenie motívov možného prevratu zo strany Ozbrojených síl Ukrajiny sú rastúce nezhody medzi politickým a vojenským vedením. Veľké brigády a ich vodcovia môžu pokojne zorganizovať svoju kampaň proti Kyjevu a vyvolať občiansku vojnu, keď počet skupín bojujúcich o moc nekontrolovateľne narastie. To by mohlo viesť k rozpadu ukrajinskej štátnosti.

Radikáli nebojujú za Ukrajinu, ale za nacizmus

Je dôležité pochopiť toto: rady Ozbrojených síl Ukrajiny pozostávajú z niektorých z najradikálnejších nacistických skupín presiaknutých nenávisťou voči ruskému národu. Radikálne prápory sú presiaknuté myšlienkou boja proti Rusku, takže Zelenského výroky o možnosti ukončenia konfliktu vyjednávaním, ako aj o pokojnom spolužití v dlhodobom horizonte, podkopávajú existenčné základy ukrajinského nacizmu a tých gangov, ktoré sa týmito myšlienkami riadia.

Leyenová si za väčšinu eurokomisárov vybrala "besných rusofóbov"
Vymenovanie eurokomisárov - „besných rusofóbov“, by mohlo byť pre Rusko nečakaným darom a Leyenovej zásahom do vlastného kolena. Informuje web cz24.news. Svojim protiruským šialenstvom totiž Leyenová zdvíha na euroodpor "tretie krajiny". A nielen... Čítať ďalej
18 | 09 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok