Keď si Šimečka manifestačne oné toto do úst
17 | 09 | 2024 I Ivan Brožík

Iba dva statusy. Na tom istom profile, rovno za sebou. V  rozpätí niekoľkých hodín. Na ohlupovanie svojho stáda dobré. Avšak dobré aj pre politológov. A najmä pre mysliacich a vidiacich voličov. Michal Šimečka popiera sám seba, veď politika a dav či jeho ulica si to žiada. Populizmus, alebo pekne po slovensky slovná faloš.

V jednom statuse sa ľúbivo vyznáva z toho, ako by sa teraz mala celá politická scéna zomknúť, až priam vyobjímať a v druhom vrhá oheň a síru na Ficovu vládu, pretože "tá spôsobila povodne". A podľa mladého Šimečku nepomáha tak, ako česká či rakúska vláda. To, že už nenapíše, ako tá česká či rakúska vláda pomáha, je iba jedným z mnohých znakov populizmu. Rozpätie v čase? Pár hodín.

Včela "madom okakaná"

"V dňoch ako sú tieto, nemá miesto lacné politikárčenie.... A veľmi ma mrzí, že aj tieto ľudské tragédie využívajú niektorí vládni politici na lacné a klamlivé kopance voči médiám, opozícii a ďalším nepohodlným. Dnes by sme mali stáť všetci za Slovenskom, nie proti sebe." Píše Michal Šimečka.

A po pár hodinách jedovatá kobra

"Vyzývame premiéra Fica, aby uvoľnil peniaze z rezervy premiéra, aj z rezervy vlády. V týchto rezervách sú milióny eur, ktoré v minulosti išli napríklad fitness modelke na nechty.

Som presvedčený, že oveľa viac ich potrebujú ľudia zasiahnutí ničivou pohromou. Tí, ktorí prišli o svoje domovy, o strechu nad hlavou. 1500 eur pre domácnosť od ministra Tomáša naozaj stačiť nebude. Pozrime sa na reakciu vlády v Rakúsku aj v Českej republike. Bola pružná, rázna, presne takúto pomoc si zaslúžia aj ľudia na Slovensku." Píše tiež Michal Šimečka.

A kde je ten hnusný populizmus?

Nuž, ak ako politik hovorím, aby sme sa pozreli na reakciu vlády v Česku a v Rakúsku, mal by som aj napísať aká bola. Ale to nemôžem, lebo v ničom sa nelíši od reakcie Slovenskej vlády. Šimečkovmu davu to však zjavne stačí. A to sa volá populizmus.

Kuriózny konflikt v opozícii, Spišiak vyškolil Marcinkovú
Na poslednom štvrtkovom rokovaní Výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť sa udiala kuriózna výmena názorov medzi poslancom Jaroslavom Spišiakom z Progresívneho Slovenska a Vladimírou Marcinkovou z SaS. Tá do výboru prišla odprezentovať svoj návrh na... Čítať ďalej
16 | 09 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok