HOROR V ZATOPENEJ OPAVE! PRIMÁTOR MESTA PREHOVORIL!
17 | 09 | 2024 I Gabriela Fedičová

Voda v uliciach Opavy opadla a odhalila skazu, ktorú spôsobila. Primátor mesta Tomáš Navrátil (ÁNO) vo vysielaní CNN Prima NEWS odhadol, že škody budú rádovo miliardy korún. Došlo k výraznému poškodeniu športovej haly, futbalového štadióna, mestských sadov či historického areálu kúpaliska. Stovky ľudí majú zničené domovy. „S následkami sa budeme stretávať niekoľko rokov,“ povedal.

„Škody v Opave sú strašné. V ulici Vojanova sa vyšplhala voda do výšky 2,5 metra nad profil chodníka. Boli sme sa pozrieť v mestských sadoch - čo som videl, bolo katastrofálne,“ popísal vo videu na Facebooku priamo z miesta skazy primátor Navrátil.

Rozsah katastrofy opísal aj vo vysielaní CNN Prima NEWS. „V tejto chvíli sa jedná o škody v rade vyšších miliárd korún. V noci som prechádzal najviac zasiahnuté oblasti, je to totálna devastácia. Niekde voda vyšplhala až nad tri metre. Mestské podniky aj ďalšie firmy sú zničené,“ povedal.

Podľa primátora došlo k fatálnemu zasiahnutiu infraštruktúry. „Povodne odniesli chodníky a ploty, zničili cesty. S následkami sa budeme stretávať niekoľko rokov,“ zdôraznil.

Opava patrí k najviac postihnutým mestám v Moravskosliezskom kraji. Voda tam zatopila niekoľko okrajových častí. Vyliala sa aj do lokality sídliska Kateřinky, kde býva 12-tisíc ľudí.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

 

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok