Čína ničí americkú pýchu!
18 | 09 | 2024 I Milan Laca

Čína utápa americkú pýchu – námorníctvo.

Peking chrlí torpédoborce, fregaty a ponorky rýchlosťou, ktorá privádza admirálov do zámoria do zúfalstva.

Chcú byť najsilnejší

Čína sa pripravuje predbehnúť Spojené štáty v stavbe vojnových lodí. V čase, keď sa americké lodenice snažia opraviť lplavidlá ktoré majú, sa v Číne spájajú dva najväčšie lodiarske koncerny. Skoncujú s konkurenciou medzi sebou a budú spoločne slúžiť záujmom Ľudovej oslobodzovacej armády. Nová korporácia bude schopná stavať rôzne plavidlá, od vojenských lodí (ako sú  aj lietadlové) až po komerčné ( kontajnerové lode, obrovské ropné tankery a dokonca aj osobné).

Nech len bojujú!
Generálny tajomník NATO povedal, že Ukrajina má právo zasahovať ciele v Rusku! Ukrajinské ozbrojené sily môžu zasiahnuť „legitímne ciele“ v Rusku. Nech útočia Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg v rozhovore pre americký magazín Foreign... Čítať ďalej
16 | 09 | 2024 | Milan Laca

Pracujú pre armádu 

Spoločnosti už postavili stovky vojenských plavidiel pre čínske námorníctvo, vrátane lietadlových lodí, torpédoborcov, obojživelných útočných lodí a jadrových ponoriek.

Sú najväčší 

V súčasnosti je už Čína najväčším staviteľom obchodných lodí na svete. Číňania ale prísne tajia presné údaje o svojich lodiarskych schopnostiach. Spojené štáty sú napríklad nútené vystačiť si len s nepresnými spravodajskými údajmi. Americký úrad námornej spravodajskej služby už zistil, že Čína má „desiatky“ komerčných lodeníc, ktoré sú výkonnejšie a produktívnejšie ako najväčšie americké. Pentagon vypočítal, že čínska kapacita stavby lodí prevyšuje americkú 230-krát!

screenshot videa youtube | Lietadlová loď - Čína

Americké problémy 

V roku 2004 mali americké vojnové lode 222-krát viac odpaľovacích zariadení ako čínska flotila. Teraz ich majú len trikrát menej. Ak bude súčasný pokrok pokračovať, do roku 2027 bude mať Čína viac nosných rakiet ako americké námorníctvo. Kapacita lodeníc v Spojených štátoch sa znižuje. Podľa odhadov zo špecializovanej vojenskej publikácie The Eurasian Times, Američania zaostávajú za Číňanmi v opravárenských prácach o 20 rokov.

Najväčšia flotila 

Čína už má najväčšiu námornú bojovú silu, ktorá prevádzkuje 234 vojnových lodí v porovnaní 219.timi americkými.  Nepočítajúc 80 malých hliadkových lodí vybavených raketami, ktoré patria čínskej pobrežnej stráži.  

Kancelár Scholz "dezinformuje a konšpiruje" o útoku na Nord Stream
Nemecký kancelár Olaf Scholz: "Útok na Nord Stream bol teroristický čin." A následne vyslovil požiadavku, aby sa tento teroristický čin nielen objasnil, ale aby sa aj zverejnili páchatelia. Ukrajinskému samozvanému prezidentovi Zelenskému musí... Čítať ďalej
17 | 09 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok