Tragédia v bani pri Prievidzi a záhadné úmrtia v Trnave!
16 | 09 | 2024 I Bari Zajačková/ TASR

Dve osoby prišli o život pri pokuse o krádež v opustenej banskej šachte neďaleko Prievidze. Ich telá objavili v pondelok ráno zamestnanci, ktorí spozorovali dieru v stene šachty, informuje portál Noviny.sk. Podľa baníkov tam išli kradnúť káble.

Osudná noc v podzemí

Podľa predbežných zistení sa muži pravdepodobne zadusili v nefunkčnej vetracej šachte. Banskí záchranári, ktorí sa spustili do hĺbky 10-12 metrov, našli obete už bez známok života.

"V mieste nálezu bolo len 14 percent kyslíka. Došlo k poklesu tlaku a vytlačeniu splodín z podzemia," vysvetlil Stanislav Pavlík, riaditeľ Hlavnej Banskej záchrannej stanice.

História sa opakuje

Incident nie je ojedinelý. Len pár dní predtým sa tu pokúšali kradnúť káble traja muži. Dvoch z nich zadržala strážna služba.

"Urobili sa úpravy, aby zabránili vniknutiu. To, čo bolo predtým zamknuté, teraz zavarili," dodal Pavlík.

Vyšetrovanie pokračuje

Polícia začala na mieste zaisťovať stopy. Pre zistenie presnej príčiny smrti bola nariadená súdna pitva. Okolnosti tejto tragickej udalosti sú predmetom ďalšieho vyšetrovania. "Predpokladáme, že v nedeľu popoludní alebo večer prekonali zámky a zvary, vybúrali otvor v stene a vošli do šachty," uviedla Adriana Siváková, hovorkyňa HBP. Prípad momentálne vyšetruje polícia aj banský úrad.

_________

 

Polícia začala trestné stíhanie aj pre nález dvoch tiel bez známok života v Trnave

Polícia začala tiež trestné stíhanie pre prečin usmrtenia v súvislosti s nedeľným (15. 9.) nálezom dvoch mužských tiel bez známok života na Zelenečskej ulici v Trnave. TASR to uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Zlatica Antalová.
        

"Polícia bola včera privolaná na Zelenečskú ulicu v Trnave, kde boli nájdení dvaja muži bez známok života. Na miesto sa dostavila obhliadajúca lekárka, ktorá predbežne vylúčila cudzie zavinenie," priblížila Antalová. Na nález tiel upozornila TV Joj.
        

"Na miesto sme vyslali ambulanciu rýchlej zdravotnej pomoci. U dvoch mužov žiaľ bolo skonštatované úmrtie," uviedla hovorkyňa Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby SR Petra Klimešová.
        

Nariadená bola zdravotno-bezpečnostná pitva. "Policajti začali vo veci trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Vzhľadom na prebiehajúce úkony nie je možné poskytnúť bližšie informácie," doplnila Antalová.

Tragická nehoda kamióna s drevom na R2ke, VODIČ ZAHYNUL!
Dnes dopoludnia došlo na ceste R2 k tragickej dopravnej nehode. 51-ročný vodič viedol kamión naložený drevom v smere od Oždian na Lučenec, uvádza polícia na sociálnej sieti. „Z doposiaľ nezistených príčin sa kamión na ceste prevrátil, vodič zostal... Čítať ďalej
16 | 09 | 2024 | Katarína Reiterová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik