"Nikdy sa nevzdávaj" - Donald Trump po druhom pokuse o atentát
16 | 09 | 2024 I Ivan Brožík

Bývalý prezident Trump v nedeľu svojim priaznivcom podľa Foxnews.com odkázal, že je „v bezpečí a v poriadku“ po druhom pokuse o atentát na jeho život, tentoraz vo West Palm Beach na Floride.

Trump bol v nedeľu popoludní na piatej jamke Trump International Golf Club vo West Palm Beach, keď americká tajná služba spustila paľbu na muža, identifikovaného ako Ryan Wesley Routh, ktorý bol údajne ozbrojený automatickou zbraňou.

Úrady uviedli, že Routh údajne namierill ústie svojej zbrane cez plot golfového areálu asi 300 až 500 yardov od Trumpa. Ide o vzdialenosť asi 457 metrov.

Routh z miesta činu ušiel, ale bol rýchlo zadržaný

58-ročného muža obvinili z toho, že v nedeľu popoludní namieril samopal AK-47 na bývalého prezidenta Donalda Trumpa. Má za sebou početné zatknutia, ktoré sa odohrali počas uplynulých desaťročí.

Ryan Wesley Routh bol zatknutý krátko po incidente v Trump International Golf Club vo West Palm Beach na Floride. Podľa úradov naňho agenti tajnej služby vystrelili po tom, čo videli ústie jeho AK-47 smerujúce cez pletivový plot. Trump práve hral golf.

Úrady túto epizódu považujú za zjavný pokus o atentát na Trumpa

Preverenie mena, ktoré uviedli úradníci, Ryan Wesley Routh, odhalilo, že v súčasnosti žije na Havaji a čelil desiatkam konfliktov s políciou, ktoré siahajú minimálne do 90. rokov minulého storočia.

Routh je rodák zo Severnej Karolíny, kde jeho zoznam zatknutí zahŕňa prechovávanie drog, šoférovanie bez vodičského preukazu, neplatnú kontrolu a riadenie vozidla bez poistenia. Okrem toho Greensboro News & Record v roku 2002 informovalo, že Routh bol zatknutý po tom, čo sa zabarikádoval v kancelárii svojej pokrývačskej firmy počas trojhodinovej pauzy, ktorá nasledovala po dopravnej kontrole, pri ktorej pred útekom položil ruku na zbraň.

 

Sebavedomý a posilnený Trump

"V mojej blízkosti sa ozývali výstrely, ale predtým, ako sa klebety začnú vymykať kontrole, chcel som, aby ste najprv počuli toto: SOM V BEZPEČÍ A JE MI DOBRE," napísal Trump po udalostiach. "Nič ma nespomalí. NIKDY SA NEVZDÁM! Vždy vás budem milovať za to, že ma podporujete. Jednota. Mier. Urob Ameriku opäť veľkou."

Americká tajná služba úzko spolupracuje s úradmi a vyšetruje udalosť. Bol o nej informovaný americký generálny prokurátor Merrick Garland.

Išlo už o druhý pokus o atentát na Trumpa, prvý sa odohral 13. júla v Butler v Pensylvánii.

V to popoludnie hovoril Trump na predvolebnom zhromaždení, keď 20-ročný Thomas Matthew Crooks vystrelil osem rán zo strechy budovy, ktorá sa nachádza asi 150 metrov od javiska, pričom jednou guľkou rozťal Trumpovi ucho.

Odhalil víťazný plán! Nech trpia
Zelenskyj odhalil „plán víťazstva“: urobiť životy Rusov neznesiteľnými. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj prezradil v rozhovore pre CNN niektoré detaily svojho „plánu na víťazstvo“. Čo chystá? Zelenskyj má v úmysle predstaviť v blízkej... Čítať ďalej
16 | 09 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok