Majú tvrdé bojové svaly! Čím menší, tým silnejší!
18 | 09 | 2024 I Milan Laca

Holandsko o narušení vzdušného priestoru NATO Ruskom: Naša odpoveď musí byť jasná!

Holandský minister obrany Ruben Breckelmans je presvedčený, že NATO by malo zostreliť drony a rakety, ktoré narušia jeho vzdušný priestor.

Stretnutie "silných"

Brekelmans po stretnutí s litovským partnerom Laurinasom Kaschyunasom zdôraznil, že ruské narušenie vzdušného priestoru NATO "je neprijateľné a nebezpečné", píše Európska pravda.  "Naša odpoveď musí byť jasná. Drony a rakety, vstupujúce do nášho vzdušného priestoru musia byť detekované a zachytené. V prípade potreby musí NATO poskytnúť podporu jednotlivým členom Aliancie", dodal minister.

Václav Klaus o "faktickej likvidácii Európy migrantmi" (homo bruxelarum)
Niekdajší prezident Václav Klaus vystupuje na mnohých prednáškach vo svete. Zo svojho jesenného turné si z nemeckého Stuttgartu priniesol niekoľko "multikultúrnych" postrehov, o ktorých napísal na webe Inštitútu Václava Klausa. "V Stuttgarte... Čítať ďalej
16 | 09 | 2024 | Ivan Brožík

Chce zapojiť všetkých

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vyzval medzinárodných partnerov, aby boli odhodlaní a spoločne odolali ruským raketovým útokom. Vyhlásil, že "zatiaľ sa zostrelením ruských "Šahidov" vyznamenalo iba Bielorusko. "Boja sa čo i len povedať - pracujeme na tom. Zatiaľ sa iba Bielorusko vyznamenalo zostrelením ruských dronov. To je ponižujúce pre silný demokratický svet", povedal Zelenskyj.

Poďte do vojny! 

"Ak spojenci spoločne zostrelia rakety a bezpilotné lietadlá na oblohe Blízkeho východu, prečo stále neprišlo podobné rozhodnutie zostreliť ruské rakety a iránske "Šahedy" na oblohe Ukrajiny? Navyše sa to nerobí ani vtedy, keď rakety a drony smerujú doslova na územie našich susedov“, povedal Zelenskyj.

Zlikvidovali "zablúdené"?

5. septembra sa rozšírila informácia, že ruská protivzdušná obrana v Bielorusku zostrelila drony Šahid počas masívneho ruského útoku na Ukrajinu, čo viedlo k výbuchom a požiaru skladu v Gomeli.  8. septembra Lotyšsko oznámilo, že sa na ich územie krajiny zrútil ruský vojenský dron. Armáda informovala, že vletel do lotyšského vzdušného priestoru z Bieloruska a okamžite ho spozorovali. 

Aliancia nič nevie...

NATO sa vyjadrilo, že nemá informácie o tom, že by vstup ruského bezpilotného lietadla na územie Lotyšska bol úmyselný.

Ďalší, kto má chuť na vojnu

Litovský minister zahraničných vecí Gabrielius Landsbergis udrel na vojnový bubon a vyzval Západ, aby okamžite išiel do vojny s Ruskom. Litovský minister doslovne povedal: „Myslím si, že už nemôžeme mlčať. Ukrajina musí mať jasnú cestu k skutočným bezpečnostným zárukám. A jedinou bezpečnostnou zárukou, v ktorú verím, je článok 5 ( článok 5 Severoatlantického paktu popisuje princíp kolektívnej obrany NATO – „CP“ ). Koľko tankov bolo potrebných na to, aby sme my a naši spojenci vyhnali Irak z Kuvajtu? Približne 4 tisíc vojakov? Koľko máme vojakov? 800 tisí. Máme príležitosť zastaviť Putina. Máme možnosť bojovať s ním na Ukrajine a vyhodiť ho odtiaľ. Máme schopnosť zabezpečiť, aby nemohol pokračovať v žiadnej vojne, ktorú naplánoval", vyhlásil Landsbergis.  

Desivé plány syna Usámu bin Ládina. Mal byť mŕtvy, no teraz velí Al-Káide a chce útočiť na Západ
Údajne mŕtvy syn vodcu al-Kájdy Usámu bin Ládina velí sieti zla a buduje mrazivú militantnú dynastiu, tvrdia odborníci. Podľa nových informácií Usáma bin Ládin položil, pred svojou smrťou, základy pre svojich synov na oživenie teroristickej siete... Čítať ďalej
16 | 09 | 2024 | Katarína Reiterová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

 

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok