KDH v parlamente utŕžilo (zaslúženú) podpásovku
16 | 09 | 2024 I Ivan Brožík

Vidíte dobre. A ak si myslíte to, čo autor tohoto názoru, v podstate už ďalej čítať nemusíte. Ale naozaj bude rád, ak napriek tomu zostanete ako voliči až do konca textu. Poslankyňa Martina Holečková opúšťa KDH. Vraj sa "so stranou rozchádza v zásadných otázkach".

Nuž, pred rokom bolo "zásadnejšie" pre mnohých dostať sa do parlamentu a celkom bez zásad podviesť dôveru voličov. V tomto akosi "súcítím s KDH" a s oslabením jeho parlamentného klubu. A pani poslankyňa sa "ide historicky znemožniť" slovami Jana Wericha v rozprávke z éry cisára Rudolfa druhého. S dôverou sa hazarduje iba raz. Možno nanajvýš tak dvakrát, S tou voličskou i ľudskou, takou, ktorá sa zakladá na istých princípoch morálky.

Galko ani Holečková nie sú náhody

Nie, nie je to ich "politické dozrievanie", ani hľadanie pôsobiska "v súlade so zásadnými otázkami". Je to prachsprostý biznis. V každom prípade politický a môžeme sa iba (veľmi nutkavo) domnievať, že aj "iný". Ambiciózne dušičky s prebujnelým egom sa predsa nemôžu uspokojiť s perspektívou vlastnej mdlej politickej budúcnosti u Matoviča, alebo u Majerského. A z pohľadu Progresívneho Slovenska - opäť si dovolím upriamiť čitateľovu pozornosť na titulnú fotografiu - ide o politický stranícky a dobre vykalkulovaný kanibalizmus.

A budú nasledovať ďalší

Ak PS nemá program, tak bude mať silu. To u slabochov bolo vždy tak. Nedostatok intelektuálnej ponuky nahrádzali hrubou silou, v našom prípade počtom hlasov v pléne. V najtemnejších dobách slovenského parlamentarizmu prekvitali kšefty s nákupom poslancov. Zdá sa, že sú späť. Tie doby i tie nákupy. Je na to ideálny čas, veď do najbližších parlamentných volieb nie je až tak ďaleko, ako by sa zdalo a voličská pamäť zas nie je tak "slonia", ako by zas mala byť. Je načase spustiť akvizície poslušných hlasovacích strojov a odôvodňovať ich "rozporom so zásadnými otázkami." Je smutné, že v týchto okolnostiach sa vôbec s nejakými "zásadami" verejne a bez hanby slovne šermuje a alibisticky argumentuje.

V podstate sa dá predvídať toto

Ak sa pri najbližších parlamentných voľbách bude javiť, že Naďovi Demokrati sú bez šance na parlamentné fleky, určite niektoré zo zvučných mien tohto zberného koša takzvaných "dezinformátormi, konšpirátormi či opicami" ohrdnutých nájdeme na kandidátke Progresívneho Slovenska. Možno aj Galkovo. Možno aj Holečkovej z KDH. Možno Kolíkovej  a možno mnohých ďalších. Bolo by groteskné, ak ba aj meno samotného "opicobijca" Naďa.

Lebo zásady sú zásady. A zásadovosť je zásadovosť. Najmä u niektorých bezvýznamných, no služobne večných poslancov.

Hlas ľudu: Existuje aj iný problém ako alfasamec Šimečka?
Ak sa chceme vyjadriť zjednodušene, potom povieme, že sú dva tábory ľudí. Jeden má rád Miška Šimečku, považuje ho za lídra a fandí mu. Druhý zas uznáva Ficove vodcovské schopnosti, fandí jeho vláde a má rád Fica. Výsledky volieb ukázali, ktorý z... Čítať ďalej
16 | 09 | 2024 | Mária Škultétyová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

 

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok