HYENIZMUS! Zlodeji rabujú domovy evakuovaných Ostravčanov!
16 | 09 | 2024 I Bari Zajačková

V čase, keď Moravskosliezsky kraj zápasí s ničivými následkami povodní, objavili sa prví bezcharakterní jedinci, ktorí sa pokúšajú zneužiť situáciu na vlastné obohatenie. Hajtman kraja Josef Bělica ostro odsúdil tieto pokusy o rabovanie a označil ich za "hyenizmus sebeckých zločincov", informuje o tom portál Imeteo.sk.

Polícia v pohotovosti proti rabovačom

Moravskosliezska polícia už zaznamenala prvé pokusy o rabovanie v zaplavených oblastiach. „Žiaľ, pred chvíľou ma regionálna polícia informovala o prvých prípadoch pokusu o rabovanie. Dôrazne odsudzujem takéto správanie! Ide o hyenizmus a nízku úroveň niektorých jednotlivcov, ktorí zneužívajú nešťastie ľudí, ktorí museli kvôli veľkej vode opustiť svoje domovy alebo podniky,“ uviedol hajtman Bělica a uistil verejnosť, že bezpečnostné zložky budú proti týmto zločincom postupovať nekompromisne a s plnou silou zákona.

Výzva k solidarite a ohľaduplnosti

"Verím, že títo sebeckí grázli budú čeliť najtvrdším sankciám," vyhlásil Bělica. Zároveň apeloval na obyvateľov kraja, aby zostali jednotní a správali sa k sebe ohľaduplne v tejto ťažkej situácii.

Tisíce evakuovaných, podniky pod vodou

Situácia v Moravskosliezskom kraji je naďalej kritická. Tisíce ľudí museli opustiť svoje domovy kvôli záplavám a mnohé podniky sú úplne zatopené. Mesto Krnov patrí medzi najviac postihnuté oblasti.

VIDEO! Susedné Česko čelí veľkej katastrofe! Pretrhla sa hrádza, padajú domy!
Nielen Poľsko, ale aj susedné Česko zasiahli obrovské povodne. Obrovský nápor vody pretrhol protipovodňovú hrádzu aj v Čechách. Nával vody už zhadzuje domy, informuje portál imeteo. .V Jeseníku a okolitých obciach zasiahnutých povodňami začali v... Čítať ďalej
15 | 09 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik