DRAMATICKÁ ZÁCHRANA NA DUNAJI: 140 ĽUDÍ V PASCI ROZBÚRENEJ RIEKY (VIDEO)
16 | 09 | 2024 I Bari Zajačková

Dunaj opäť ukázal svoju silu a nepredvídateľnosť. Tentokrát sa jeho "obeťou" stala výletná loď Thurgau Prestige, ktorá uviazla neďaleko Viedne s plným obsadením. Na palube sa ocitlo v nezávideniahodnej situácii 102 cestujúcich a 40 členov posádky, informuje portál Imeteo.sk.

Nepokojná noc na rozbúrenej rieke

Hoci sa loď vydala na plavbu už v piatok, nikto netušil, aké dramatické okamihy ich čakajú. Vysoká hladina Dunaja, dosahujúca povodňové stupne, znemožnila lodi zakotviť. Mólo, pri ktorom mala stáť, je zatopené a pasažieri sú nútení stráviť noc na nepokojnej rieke.

Záchranné zložky v plnej pohotovosti

Situácia je o to vážnejšia, že pretrvávajúce nepriaznivé počasie komplikuje akékoľvek pokusy o evakuáciu. Záchranné zložky sú v plnej pohotovosti a monitorujú situáciu, pripravené zasiahnuť v prípade potreby.

Kontroverzia okolo rozhodnutia vyplávať

Majiteľ spoločnosti Thurgau Travel sa bráni, že v čase vyplávania lode nikto nepredpokladal takýto dramatický vývoj situácie. "Odborníci tento vývoj neočakávali," tvrdí. Napriek tomu sa objavujú hlasy, že varovania pred extrémnym počasím boli k dispozícii už skôr.

Viedenský prístav v úplnej uzávere

Situácia je natoľko vážna, že viedenský prístav momentálne neprepravuje žiadne lode. Bezpečnosť cestujúcich a posádky je prvoradá a všetky zainteresované strany robia maximum pre ich ochranu.

Kuriózny konflikt v opozícii, Spišiak vyškolil Marcinkovú
Na poslednom štvrtkovom rokovaní Výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť sa udiala kuriózna výmena názorov medzi poslancom Jaroslavom Spišiakom z Progresívneho Slovenska a Vladimírou Marcinkovou z SaS. Tá do výboru prišla odprezentovať svoj návrh na... Čítať ďalej
16 | 09 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok