Desivé plány syna Usámu bin Ládina. Mal byť mŕtvy, no teraz velí Al-Káide a chce útočiť na Západ
16 | 09 | 2024 I Katarína Reiterová

Údajne mŕtvy syn vodcu al-Kájdy Usámu bin Ládina velí sieti zla a buduje mrazivú militantnú dynastiu, tvrdia odborníci.

Podľa nových informácií Usáma bin Ládin položil, pred svojou smrťou, základy pre svojich synov na oživenie teroristickej siete al-Káida. Tí sú odhodlaní opäť šíriť chaos po celom svete.

„Korunný princ teroru“ Hamza bin Ládin zdá sa prežil pokusy o jeho likvidáciu CIA v roku 2019. Údajne riadi al-Káidu spolu so svojim bratom Abdullahom.

34-ročný, údajne mŕtvy, Hamza podľa informácií vybudoval 10 veľkých teroristických výcvikových táborov al-Kájdy v Afganistane a nadviazal väzby s inými skupinami, ktoré nenávidia Západ. Analýza naznačuje, že Hamza trávi väčšinu času v Džalalabáde, ohnisku teroru, 100 míľ východne od hlavného mesta Kábul.

Poháňaný silným odhodlaním pokračovať v odkaze svojho otca

„Hamza bin Ládin je nielen nažive, ale aktívne sa podieľa na oživení al-Kájdy, čo je skutočnosť dobre známa medzi vysokými vodcami Talibanu. Títo vodcovia sa s ním spájajú, organizujú pravidelné stretnutia a zabezpečujú jeho a jeho rodinu. Hamza sa dostal do vedenia al-Káidy a nasmeroval ju k jej najsilnejšiemu oživeniu od vojny v Iraku,“ uvádza The Mirror s tým, že pod jeho velením sa al-Káida preskupuje a pripravuje sa na budúce útoky na západné ciele.

Hamza je, podľa portálu The Mirror, poháňaný silným odhodlaním pokračovať v odkaze svojho otca, čo dodáva jeho činom symbolickú a strategickú váhu. Navyše Hamzov brat Abdulláh bin Ládin hrá v tomto prebudení kľúčovú úlohu.

Cvičia bojovníkov a samovražedných atentátnikov

Iná správa hovorí, že v táboroch cvičia bojovníkov a samovražedných atentátnikov a učia ich, ako sa dostať z Afganistanu a vyhrážať sa západným cieľom. Odhaduje sa, že v Afganistane pôsobí až 21teroristických sietí, čo z krajiny robí najväčšie ohnisko terorizmu na svete. Al-Káida údajne spolupracuje s Islamským štátom, čo vyvoláva rastúce obavy z ďalšieho útoku podobnému, ktorý sa odohral 11. septembra.

Ďalšie spravodajské informácie varujú: „Paralely medzi súčasnou situáciou a predohrou útokov z 11. septembra sú alarmujúce. Neexistencia legitímnej vlády a ideologické spojenie medzi vládnucim režimom Talibanu a týmito skupinami premenili Afganistan na raj pre extrémizmus. Teroristi zvonka sa hrnú do krajiny na výcvik.“

Správa ďalej hovorí: „Oživenie a silnejšie väzby medzi Talibanom a AQ a zriadenie jeho výcvikových táborov v Afganistane predstavujú hlbokú hrozbu pre Západ. V táboroch údajne učia, že mučeníctvo je najvyšší úspech, ktorý motivuje mnohých regrútov, aby sa dobrovoľne zúčastnili na samovražedných operáciách.“

Predstavujú hrozbu pre USA a Britániu

Jeden tábor je v provincii Helmand, kde sídlili britské jednotky počas bojov proti Talibanu. Ďalších deväť je v Ghazni, Laghman, Parwan, Uruzgan, Zábul, Nangarhar, Nuristan, Badghis a Kunar. Zdroje tvrdia, že rast týchto táborov predstavuje osobitnú hrozbu pre národy, ako sú USA a Británia, kvôli ich účasti v týchto táboroch. Taliban po páde Kábulu v roku 2021 znovu dobyl Afganistan.

Hamza a jeho štyri manželky sa niekoľko rokov ukrývali pred CIA v Iráne. V roku 2019 vtedajší americký prezident Donald Trump nariadil úspešný útok na Hamzu pri nálete, ktorý sa mal uskutočniť v provincii Ghazní v juhovýchodnom Afganistane. CIA ale nezískala žiadny dôkaz o jeho smrti.

Rusi "sypú" bomby ako z vreca. Vojnová "mašina" ide na plné obrátky
Rusi niekoľkokrát zvýšili výrobu riadených bômb. Šéf Hlavného spravodajského riaditeľstva Ministerstva obrany Ukrajiny Kirill Budanov povedal, že Rusko niekoľkonásibne zvýšilo výrobu riadených bômb. Hrozba Podľa neho to predstavuje obrovskú... Čítať ďalej
15 | 09 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok