"Západ stvoril zo Zelenského monštrum"
16 | 09 | 2024 I Ivan Brožík

"Západ rozmaznával Zelenského a vytvoril tak monštrum", píše Jiří Vyvadil na webe vasevec.info. Ako vizitka autora - Jiří Vyvadil je český právnik, proruský politik, v 90. rokoch 20. storočia predseda Československej strany socialistickej a poslanec Českej národnej rady a Poslaneckej snemovne za koalíciu Liberálne sociálnej únie, neskôr za Českú stranu sociálnodemokratickú.

Redakcia HD preberá jeho komentár bez obsahových úprav.

____________________________________________


"Portál Strana.ua priniesol správu,

ktorú voľne, vrátane osobných náhľadov reprodukujem, o tom, ako Zelenskyj zareagoval na brazílsko-čínsky mierový návrh.

Svojím obdivným počúvaním Volodymyrovi Zelenskému z neho Západ vytvoril podivuhodné monštrum, ktorý na jednej strane prehlbuje svetové napätie a rozdúchava protiruské vlny, ale zároveň zákonite odpudzuje nezápadný svet, ktorý rozhodne nemieni militantný protiruský postoj zdieľať.

Čo vyhlásenie Zelenského – to totiž megalomalonský zhluk arogancie a absurdných nezmyslov

Keď napríklad v týchto dňoch komentoval brazílsky a čínsky mierový plán na rusko-ukrajinské vyrovnanie, úplne sa nediplomaticky odtrhol z reťaze a v rozhovore pre brazílsky denník Metropoles predniesol:

"K čomu je toto divadlo? Je to len politické vyhlásenie. Povedal som Lulovi a povedali sme čínskej strane: Poďme si spolu sadnúť, poďme spolu hovoriť. My nie sme vaši nepriatelia, my sme vaši. Prečo ste sa zrazu rozhodli, že by ste sa mali postaviť na stranu Ruska alebo byť niekde uprostred?

Zelenskyj tiež označil brazílsku vládu za proruskú a vyzval ju, aby viac podporila ukrajinský postoj k ukončeniu vojny

Redaktori Strany upozornili, že čínsko-Brazílsky mierový plán počíta so zastavením vojny pozdĺž frontovej línie. To však priamo odporuje Zelenskej mierovej formule, ktorá počíta so stiahnutím ruských jednotiek k hraniciam z roku 1991 a konštatovali, že podľa Pekingu, čínsky mierový plán pre Ukrajinu plne podporilo 26 krajín a 45 ho hodnotilo pozitívne.

Mimochodom podobne nediplomaticky hlúpo komentoval Zelenskyj aj návštevu indického premiéra Módího, ktorý nedávno ako gesto dobrej vôle prvýkrát v histórii od nadviazania diplomatických vzťahov absolvoval onú časovo strastiplnú cestu India-Kyjev, aby po skončení jeho návštevy, namiesto toho, aby mu bol Zelenskyj vďačný, komentoval jeho vlastný postoj, lebo sa predstaviteľ Indie mal predsa plne postaviť na jeho stranu.

O jeho s nadsadením postupujúcom šialenstve svedčí napríklad z trochu iného súdka jeho komentovanie úspešnej protiruskej ofenzívy v Kurskej oblasti, ktorú označil za "ukrajinský plán"

To už jednoducho nemá chybu.

V každom prípade platí, že Západ, ktorý si toto monštrum vytvoril ako prostriedok reálneho i ideologického boja proti Rusku, musí počítať s tým, že monštrá sú nevypočítateľné a môžu sa obrátiť proti svojim tvorcom.

Vidíme to napríklad v Nemecku, kedy predtým nadšene proukrajinská Scholzova vláda utrpela silné porážky, kde východní Nemci zdá sa už veľmi tej vojne proti Rusku a za Ukrajinu prestali fandiť a dali jej palec dole.

A to je zrejme iba začiatok."

Jiří Vyvadil

_________________________________________________

PUTIN NEBLAFUJE! Hrozí vojna NATO s Ruskom, varuje politológ
V čase, keď väčšina Slovákov rieši extrémne počasie či politické šarvátky, analytik, historik a politický komentátor Eduard Chmelár upozorňuje na oveľa závažnejšiu hrozbu - eskaláciu konfliktu na Ukrajine, ktorá by mohla viesť k priamej... Čítať ďalej
15 | 09 | 2024 | Bari Zajačková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok