V Čadci vyhlásili tretí povodňový stupeň, zasahujú všetky dostupné zložky
15 | 09 | 2024 I Gabriela Fedičová/TASR

Mesto Čadca vyhlásilo tretí povodňový stupeň a zasahujú tam všetky dostupné zložky. Tretí stupeň je vyhlásený od 04:30 hod. Hladina vodného toku rieky Kysuca dosiahla o 3:00 hod. 250 cm. Priebežne zasadá krízový štáb mesta aj okresu.

Druhý stupeň bol vyhlásený o 01:30 hod., keď hladina vodného toku rieky Kysuca dosiahla 190 cm, po kontrole stavu kritických bodov, najmä časti u Sihelníka, časť ulice Andreja Hlinku v smere Bukov.

V mestskej časti Horelica voda kulminovala na oba mosty. Komisia ale identifikovala ďalšie kritické miesta v záhradách rodinných domov.

Ako informuje mesto na svojej stránke, tretí stupeň bol vyhlásený od 04:30 hod.: "...hladina vodného toku rieky Kysuca dosiahla o 3:00 hod. 250 cm, v časti Bukov je v rieka Kysuca na miestnu komunikáciu vybrežená, v mestskej časti Horelica, kde sú ohrozené výškou rieky Kysuca oba horelické mosty a čiastočne je vybrežená rieka Kysuca (areál K+T) a iných miest identifikovaných povodňovou komisiou mesta Čadca (časť Milošová – záhrady rodinných domov)".

V meste zasahujú všetky dostupné zložky. Sprejazdňujú sa cesty, čerpajú sa pivnice rodinných domov. Pre prípad evakuácie je pripravený objekt ubytovne v športovej hale. Zásahy sú vykonávané podľa aktuálnych pokynov a priorít.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok