Miroslav Radačovský o kongrese, slovenskými médiami dôkladne utajenom
15 | 09 | 2024 I Ivan Brožík

Nedávny europoslanec Miroslav Radačovský na sociálnej sieti informuje o významnom medzinárodnom podujatí, ktoré sa zjavne na Slovensku dostalo do mediálnej informačnej blokády. V Hlavnom denníku však nie.

"V dňoch 9. – 10. septembra 2024 sa v Minsku konal Kongres vlasteneckých síl patriotov Európy (Congress of patriotic forces), ktorú organizovala Liberálno-demokratická strana Bieloruska (nemýliť si so zvláštnymi liberálmi na Slovensku a v zahraničí).Na kongres bolo pozvaných a zúčastnili sa zástupcovia strán patriotov z Rakúska, Bulharska, Nemecka, Španielska, Talianska, Poľska, Ruska, Srbska, Švajčiarska a ďalších krajín.Zo Slovenska bola pozvaná a zúčastnila sa strana Slovenský PATRIOT, ktorú na kongrese zastupoval hovorca strany, Mgr. Michal Radačovský, M.B.A." Píše Miroslav Radačovský.

Patrioti pre Európu v informačnej blokáde

V Európskom parlamente v súčasnosti pôsobí tretia najsilnejšia politická skupina (frakcia) Patrioti pre Európu, ktorá vznikla z podnetu maďarského premiéra Orbána (Fidesz), bývalého českého premiéra Babiša (ANO) a bývalého rakúskeho ministra vnútra Herberta Kickla (Slobodná strana rakúska). 

Frakcia má pragmatický kritický postoj k fungovaniu EÚ, Európskeho parlamentu, k ich zahraničnej politike a "mierovému procesu" na Ukrajine.

O kongrese

"Kongres v Minsku sa skladal z dvoch panelových častí a to politickej sekcie, kde sa diskutovalo o medzinárodných otázkach, o vývoji vlasteneckých hnutí patriotov v Európe a vo svete, a z ekonomickej sekcie, ktorá sa týkala moderných trendov v ekonomike a nutnosti mierovej spolupráce v Európe.

Kongres patriotov v Minsku sa konal pri príležitosti 80. výročia oslobodenia Bieloruskej republiky od nacistického Nemecka. V boji proti nemeckým nacistickým okupantom a ich vtedajším spojencom zahynulo 2 mil. 555 tisíc Bielorusov, čo je niekoľkonásobne viac ako straty spojencov na západnom fronte po ich vylodení v Normandii.Česť ich pamiatke! A to tak spojencom ako aj Bielorusom." Napísal JUDr. Miroslav Radačovský, predseda strany Slovenský PATRIOT.

Ostrý Ján Richter: Šimečka zneužíva protesty...
Poslanec Ján Richter (Smer-SSD) sa vracia k dôvodom, ako aj k doterajšiemu priebehu odvolávania predsedu Progresívneho Slovenska Michala Šimečku z postu podpredsedu NR SR. Na Facebooku píše že hoci opozícia dôvody bagatelizuje, sú skutočne... Čítať ďalej
15 | 09 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

 

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok