Hlas ľudu: Existuje aj iný problém ako alfasamec Šimečka?
16 | 09 | 2024 I Mária Škultétyová

Ak sa chceme vyjadriť zjednodušene, potom povieme, že sú dva tábory ľudí. Jeden má rád Miška Šimečku, považuje ho za lídra a  fandí mu. Druhý zas uznáva Ficove vodcovské  schopnosti, fandí jeho  vláde a má rád Fica. Výsledky volieb ukázali, ktorý z táborov je silnejší. A pokiaľ ide o lídrov strán, v prieskumoch obľúbenosti kríva Miško na obidve nohy. Miško je len papierový líder. Umelý produkt tatu Šimečku a protivládnych médií. Gyorgy Gyimesi o ňom povedal: „Zbytočne obliekajú za politika človeka, ktorého srdce nebije za národ a vlasť. Zbytočne stavajú do mocenskej pozície človeka, ktorý nie je štátnik!“

No z Miškovho tábora zaznievajú iné hlasy

Jedným z nich je aj úvodná otázka a táto  odpoveď:

Michal Šimečka je ale Ficov najväčší problém. Šliape mu na päty, vysmieva sa z neho, uberá mu z popularity. Fico sa ho bojí a zároveň ho nenávidí. Lebo predstavuje všetko to, čím “alfasamec Fico” nie je a nikdy ani nebol. Dobre vyzerá, je to mladý a kultivovaný, rozhľadený, monogamný muž, z dobrej rodiny. Má zmysel pre humor, nadhľad, skúsenosť z európskej politiky, ktorý pri diletantstve súčasných mocipánov, bleskovo získava politické ostrohy. Verím v jeho triumf, prajem mu ho a aj celému príčetnému Slovensku! Bravó, Michal Šimečka!

Číta sa to dobre, ale aká je pravda?

Nie, Šimečka nie je Ficov problém. Šimečka je úkaz, ktorý prišiel, aby sa stal premiér. Ale to by musel poraziť Fica. Šimečka  je slovenský problém. Odkedy sa zjavil na parlamentnej scéne, odvtedy sa vyostrili vzťahy medzi vládnymi stranami, vládou  a opozíciou. Fico mal štyridsaťdva, keď sa prvý raz stal premiérom. Miško má ešte dva roky na to, aby ho dobehol. Zatiaľ sa preslávil iba výrokom: „Pán premiér, som ten, ktorý vás vo voľbách porazí.“  Len „vďaka“ tejto odvážnej myšlienke možno súhlasiť s hodnotením, že má zmysel pre humor. Skôr ako fakt tieto slová beriem ako pokus o dobrý vtip. Lenže Miško to myslí naozaj. To preto sa tak snaží. Zvoláva protesty, burcuje vášne, útočí, hádže polená pod nohy. A Fico nie a nie sa potknúť. Je to športovec a štátnik. Celým telom aj dušou. Ani atentát ho nezlomil. Nevyplakáva. Aj Miško športuje, chodí do fitka. No miesto toho , aby naberal svalovú hmotu, posedkáva a vyberá si šušníky.  A kade chodí, tade narieka, že jeho odvolávanie je len Ficova pomsta za jeho dobrú opozičnú robotu.

Darmo tata a spol. chcú z neho urobiť štátnika. Nejde to

U nás na dedine sa hovorilo, že z hovna bič neupletieš. Povedané ináč: z Miška štátnika nespravíš. Mýli sa autor statusu, keď hovorí, že Miško šliape Robovi na päty a že mu z popularity uberá. Miško do Ficovej veľkosti nikdy nedorastie. A nie, pán XY! Fico sa Šimečku nebojí. A nie je pravda ani to, že ho nenávidí. Stačí zopakovať jeho výrok, a ten hovorí za všetko: „Stretol som aj gaunerov, aj džentlmenov, ale všetci mali rozmer. Šimečka nie je gauner , ani džentlmen.“ Miško nemá rozmer. Je nič, nula. A skúsenosti z európskej politiky? Aj tu má Fico navrch. V rokoch 1994 – 2005 pôsobil v Parlamentnom zhromaždení Rady Európy. Miško môže iba fňukať, slepo závidieť a písať si, že bol podpredsedom EP. A čoskoro bude minulosťou aj jeho podpredsedníctvo v tom našom, slovenskom parlamente.

Šimečka podľa svojho fanúšika predstavuje všetko to, čím „alfasamec Fico“ nie je a nikdy ani nebol

Ja by som to povedala ináč. Miško nemá ani najpotrebnejšiu schopnosti viesť stádo. Počuť hlasy,  že čoskoro ho vymenia. Nemá nič, čo by priťahovalo ženy a nemá ani to, čo muž na mužovi obdivuje a závidí mu. Miško je bez chuti,  bez farby a bez charizmy. Áno, je pravda, že Miško je mladý a v mladom  veku sa ide do vlády. Tak ako Fico išiel. Lenže toho netlačil  tata, ale sám sa presadil. Usilovnou prácou, múdrosťou a charizmou. Vo vysokej politike pôsobí už viac ako tri desaťročia. Strana Smer, ktorú založil, si onedlho pripomenie štvrťstoročie. A ľudia ho stále chcú. Fico a Smer sa im nezunovali.

Fico má dnes šesťdesiat a zdá sa, že po atentáte sa vracia do starej dobrej formy. To , že je fešák, sympaťák  a stále vyzerá mlado, sa uprieť nedá. Keď čítam, že Miško dobre vyzerá, ticho sa pousmejem a zdržím sa hlasovania. A keď poviem, že je to  zarastený a nafúknutý holobriadok, povedala som dosť. Dnes, keď vyšlo najavo, že Šimečkovci brali štátne dotácie, hovoriť o jeho rodine ako o dobrej,  by bolo na smiech. Všetci sme z nejakej rodiny. Každý mal nejakého deda. Možno ten môj dal svetu viac ako Šimečkov.  K rodinnému životu sa vyjadrovať nebudem. Lebo keď počúvam, že Miško je monogamný muž a na druhej strane vidím, aké umenie produkuje jeho polonahá frajerka, tak som radšej ticho.  A priznám sa, je mi ukradnuté, či premiér má , alebo nemá frajerku.

Všetko najlepšie, pán premiér!

Na záver ukážka z profilu Róberta Fica

Škoda, že v Čechách nemáme státníka, který by miloval svou zem, jako máte na Slovensku. I kdyby sme měli, tak by sme si to nevážili. V médiích by z něho udělali zloděje. Robert Fico je hrdina, člověk, kterého nedokážou zlomit. Protože vzešel z národa, který se nenechal zlomit. Má podporu v národě.

Pozn. redakcie HD: Tento článok  je výlučne názorom jeho autora. Obsah sa nemusí zhodovať s názormi redakcie.

GALÉRIA! OKO NEOSTANE SUCHÉ! EMOTÍVNE MOMENTY Z ČESKA PO PRETRHNUTÍ HRÁDZE
Nielen Poľsko, ale aj susedné Česko zasiahli obrovské povodne. Obrovský nápor vody pretrhol protipovodňovú hrádzu aj v Čechách. Nával vody už zhadzuje domy, informuje portál imeteo. V Jeseníku a okolitých obciach zasiahnutých povodňami začali v... Čítať ďalej
15 | 09 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik