Českí pravdoláskari rýpu do Slovenska
17 | 09 | 2024 I Ivan Brožík

Piata, progresívna kolóna českých pravdoláskarov na Slovensku musí jasať. Isté kruhy v Českej republike totiž opäť vytiahli starý povýšenecký scenár s titulom "Ať si jdou". Je zaujímavé, do akej miery je možné v Česku ignorantsky nerešpektovať zvrchovanosť a svojprávnosť Slovenskej republiky, jej voličov i nimi zvolenej štátnej reprezentatívy v demokratických voľbách. Zasahovanie do vnútorných záležitostí iných štátov nie je pre českých neomarxisticko-progresívnych ideológov žiadna prekážka. A to, že úslužná strata ich vlastných tvárí ako vďaka militaristom spoza oceánu im nijako neprekáža, už je iba sprievodný jav tradičnej "čecháčkovskej" pseudointelektuálnej nenávisti a povýšenectva voči Slovákom.

Pravdoláskar je navonok politicky korektný multikulturalista. Prinajhoršom je  považovaný za naivného, nepraktického "snílka". Možno správne po slovensky - večne snívajúceho romantika. Pravda a láska je heslo vyjadrujúce morálny imperatív obsiahnutý vo výroku: „Pravda a láska musí zvíťaziť nad lžou a nenávisťou“. Túto vetu predniesol Václav Havel v čase zamatovej revolúcie , ktorá "zvrhla" komunistický režim v Československu. Je paradoxom, že najviac toto Havlovo heslo popierajú praktickou politikou tí, ktorí majú dodnes Václava Havla za svätú relíkviu. Tí, ktorí s ním vysedávali za jedným stolom na legendárnom Hrádečku. Lož a nenávisť je ich pracovnou metódou pri natískaní liberálno-progresívnych promilitaristických a protislovanských ideológií.

Takže najskôr tento výrok

Svoju interpretáciu hesla „Pravda a láska musí zvíťaziť nad lžou a nenávisťou“ vyjadril český politik a bývalý Hhavlov kancelár Karel Schwarzenberg v smútočnom prejave počas štátnehom pohrebu prezidenta: "Václav Havel vedel, že keď chápeme pravdu sebastredne, iba ako svoju pravdu, tak je to príčina sváru a neznášanlivosti, preto jeho heslo bolo pravda a láska, lebo iba láska nás prinúti počúvať pravdu toho druhého, pravdu iných. To je tá láska, ktorá nás tiež vedie k pokore..." Nuž, toto nielen sfanatizovaný slovenský, ale aj český mainstream zámerne ignoruje, ignorujú to progresívci a ignorujú to ich pražskí "priatelia v zbrani". A prekáža to najviac militaristom, Rusofóbom, eurohujerom a Amerikanofilom. Čo je vlastne tá istá skupina, ako tí, ktorým sa vraví "pravdoláskari".

Českí pravdoláskari sú opäť v plnej zbroji

Ak si myslíme, že by ich malo zaujímať najmä to, čo sa deje u nich doma a podľa komentárov na sociálnych sieťach je to viac ako na hanbu, ako to hodnotia samotní bežní občania Česka, naopak, neprípustne, zrejme dobre nadotovaní "šimečkovskými" priateľskými plačkami, ktoré ich pravidelne navštevujú, rýpu do Slovenska.

Lenže, do Slovenska ich vôbec, ale vôbec nič nie je. Už od roku 1993! Nejak na to asi zabudli a treba im to zjavne pripomenúť. Ak sa im chce stále zasahovať a riešiť našu demokraciu, majú s jej úrovňou plnú ruky práce vo vlastnej krajine. Tam je pravda a láska, spolu s demokraciou, už dávno iba prázdnym heslom. Nie je však známe, že by ktokoľvek na Slovensku preto listom vyzýval parlament, aby Česko izoloval od okolitého sveta politicky, kultúrne i spoločensky.

Diktátori jedinej subjektívnej "pravdy"

Nie je náhodné, že periodicky sa so svojou nenávisťou voči Slovensku a Slovákom ozývajú tie isté mená. Nie je náhodné, že významne ekonomicky podporujú na Slovensku svoj ideologický výsdadok, tak, ako podobné výsadky podporujú všade tam, kde dochádza k prevratom, alebo kde fungujú nelegitímne diktátorské režimy. Americká svetová intervenčná politika "v národných záujmoch USA" je im skvelou inšpiráciu. Je nmi osvojenou zvrátenou ideológiou.

V parlamente by sa nemalo vravieť iba o Šimečkových dotáciach.  Národná rada Slovenskej republiky by sa mala zaoberať aj oveľa závažnejším problémom. Napríklad hanobením štátu v zahraničí. Dôkazov by sa našlo - už len na stránkach mainstreamových médií -dostatok.

Lebo - lož a nenávisť zjavne zvíťazili. Havel sa musí v hrobe obracať ako turbína.

ÚVAHA NA OKRAJ MIŠKOVHO ODVOLÁVANIA
Uvádzame v úplnom znení najnovší komentár Petra "Ďateľa" Tótha: Text tohto statusu, respektíve myšlienky v ňom uvedené, som mal v hlave už niekoľko rokov. Odhodlal som sa to napísať a zverejniť až dnes, pretože parlamentný cirkus okolo odvolávania... Čítať ďalej
15 | 09 | 2024 | Bari Zajačková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok