PAVOL ČEKAN TERČOM ÚTOKOV NA VEREJNOSTI! VEDEC SA BRÁNI
14 | 09 | 2024 I Eka Balaskova

Biochemik Pavol Čekan sa preslávil „súkromnou“ debatou vysielanou verejne, v ktorej tvrdil, ako sa teší z toho, že bude zarábať na testovaní neočkovaných ľuďoch a ako ich treba izolovať. Od toho momentu, kedy sme všetci povinne sedeli doma, mohli si ísť tak maximálne kúpiť niečo do chladničky či lekárničky, prípadne poslušne odcupitať do niektorej z hojne zriadených MOMiek už prebehlo niekoľko rokov, no Pavla Čekana a jeho výstup majú v pamäti mnohí. Prevažne tí, ktorí sa takýmito rečami cítili byť ohrození nekompromisnou mocou vlád Igora Matoviča, či Eduarda Hegera (vtedy OĽaNO). Čekan dodnes nemôže pokojne chodiť ulicami. O jednom z incidentov sa mu prihodil len nedávno, na florbalovom zápase jeho synov, informoval na sociálnej sieti sám vedec.

Okrem toho sa Čekan snažil vysvetliť, že jeho vyjadrenia boli podmienené okolnosťami a že nikdy neprial nikomu nič zlé. Vysvetľuje, že jeho úmyslom bolo len bojovať proti šíreniu vírusu a chrániť verejné zdravie. „Áno, použil som v diskusii expresívny jazyk, ktorý som ale v tom čase čítal na moju adresu. Ja som Slovákom a Slovenkám neprial nič zlé. To mne poniektorí, a to ešte pred touto nešťastnou diskusiou, priali smrť, šibenicu, chceli vyvraždiť moju rodinu, chceli ma dať dole,“ uviedol na svoju obranu v staršom statuse.

Vzápätí však prišiel so správou, ktorá poteší hlavne onkologických pacientov – v uplynulých dňoch sa mu podarilo podpísať zmluvu s americkým gigantom pôsobiacim vo výskume a liečbe rakoviny.

S deťmi na florbale

Počas minulého víkendu sa Pavol Čekan zúčastnil florbalového turnaja, na ktorom hrali jeho synovia. Tam si ho všimla dáma, ktorá sa do neho pustila.

„Jedna pani sa pri mne zastavila a začala mi hrubo nadávať a osočovať ma. Že som potkan, že mám krv na rukách, že som študoval za Sorošove peniaze, že naše testy v pandémii nefungovali, že som podvodník a zlodej a čo si to dovoľujem chodiť medzi slušných ľudí..."napísal na Facebooku Pavol Čekan.

Štvornásobný premiér Robert Fico bude mať 60 rokov. Aká bude oslava?
Bohatá politická kariéra pevne etablovala Roberta Fica po novembri 1989 v centre politického a spoločenského diania. Po Nežnej revolúcii sa stal jednou z najvýraznejších tvárí na politickej scéne. V nedeľu 15. septembra bude mať štvornásobný... Čítať ďalej
14 | 09 | 2024 | Ivan Mihale

Pandémia skončila, venuje sa prevencii

Vedec si ďalej posťažoval, že sa takéto bludy stále šíria a ľudia sa hecujú, ako si ho podajú. „A možno je to moja chyba, že ľudia nevedia viac o našich vedeckých úspechoch. Preto budem veľmi vďačný, ak mi pomôžete šíriť túto skvelú správu,"pokračoval vedec v statuse, v ktorom  informoval o ďalšom pokroku svojej vedeckej spoločnosti. Dnes sa Čekan venuje diagnostike a prevencii onkologických ochorení.

Podpísal zmluvu

Na sociálnej sieti preto Čekan informuje, že počas tohto týždňa podpísal zmluvu o vedeckej a medicínskej spolupráci s jedným z najlepších onkologických ústavov na svete Memorial Sloan Kettering Cancer Center (MSKCC) v New Yorku. „Táto spolupráca je dôkazom, že na Slovensku vyvíjame svetové veci a inovácie, o ktoré má záujem aj špičkový onkologický svet,"komentoval vedes spoluprácu s americkým centrom, zamestnávajúcim cez 1200 lekárov a ročne lieči tisíce onkologických pacientov s približne 400 typmi rakoviny, kde prebiehajú rôzne klinické štúdie.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok