Štvornásobný premiér Robert Fico bude mať 60 rokov. Aká bude oslava?
14 | 09 | 2024 I Ivan Mihale

Bohatá politická kariéra pevne etablovala Roberta Fica po novembri 1989 v centre politického a spoločenského diania. Po Nežnej revolúcii sa stal jednou z najvýraznejších tvárí na politickej scéne. V nedeľu 15. septembra bude mať štvornásobný slovenský premiér 60 rokov.

Robert Fico sa narodil 15. septembra 1964 v Topoľčanoch. Po absolvovaní gymnázia v rodnom meste študoval v rokoch 1982 - 1986 na Právnickej fakulte Univerzity Komenského (UK) v Bratislave. V postgraduálnom štúdiu, ako aj na študijných pobytoch v USA, Spojenom kráľovstve, vo Fínsku, v Belgicku a vo Francúzsku sa orientoval na oblasť trestného práva, neskôr sa venoval aj problematike ľudských práv. Na docenta sa habilitoval v roku 2002.

Ako oslavoval v minulosti?

V minulosti Robert Fico zažil rôzne oslavy svojich narodenín, píše portál Pluska.sk. Napríklad ešte ako opozičný líder svoje 40 narodeniny oslávil spolu s manželkou Svetlanou. „Oslavu v rodine sme už zabsolvovali, pretože moja manželka sa narodila 6. septembra, takže je o deväť dní staršia, my sme boli spolužiaci," prezradil vtedy Fico s tým, že šampanským si pripili na rodinnom obede na chate v Malých Levároch. Hovoril aj o tom, že štyridsiatku si zvlášť nepripúšťa a cíti sa byť podstatne mladší. Vravel, že je to možno aj preto, že vždy veľa športoval. Menšiu oslavu chystal aj pre priateľov a kolegov s politických kruhov. „Ale nebude to nič veľké, mám radšej oslavy dôvernejšieho charakteru. Nemám rád rady, v ktorých ľudia čakajú a niekomu blahoželajú."  

O niečo búrlivejšie oslavy si súčasný premiér doprial, keď mal 50 rokov. Akcia sa konala v jednej z bratislavských reštaurácií a začala sa tradične spevom, slávnostným prípitkom a blahoželaniami. Aj vtedy sa šepkalo, že Ficovi sa do osláv svojej päťdesiatky veľmi nechcelo. Nakoniec si to riadne užíval s cigarou a vínkom. 

Ako bude prebiehať oslava Ficovej šesťdesiatky, je ako vždy tajná informácia.

Blaha: Šimečka môže vrieskať, koľko len chce. Prehral
V pléne Národnej rady (NR) SR sa vo štvrtok ráno začala mimoriadna schôdza k návrhu na odvolanie Michala Šimečku (PS) z postu podpredsedu parlamentu. Iniciovali ju koaliční poslanci za Smer-SD a SNS. Odvolať ho chcú pre podozrenia z čerpania... Čítať ďalej
14 | 09 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok