Šokujúce! Kyjev odovzdal Západu ciele na ktoré chce útočiť v Rusku
15 | 09 | 2024 I Milan Laca

Ukrajina poskytla spojencom zoznam cieľov v Rusku.

Kyjev odovzdal Spojeným štátom a Veľkej Británii zoznam cieľov na ruskom území, ktoré by chcel zasiahnuť západnými zbraňami dlhého doletu.

Na čo sa zamerali?

Medzi ciele patria vojenské veliteľské centrá, sklady pohonných látok a zbraní a oblasti koncentrácie vojsk, píše agentúra Reuters, s odvolaním sa svoje na zdroje.

Aj letecké základne...

Podľa agentúry, chceli pôvodne ukrajinské úrady použiť americké rakety ATACMS na útoky na ruské letecké základne. Pentagon však údajne odpovedal, že 90 % ruských vojenských lietadiel, odpaľujúcich kĺzavé bomby, sa nachádza na letiskách najmenej 300 km od územia kontrolovaného Ukrajinou. Z tohto dôvodu nemožno použiť ATACMS.

Vie, ako vyhrá vojnu. Ale zatiaľ nepovie!
Zelenskyj hovoril o „úprimnom“ pláne na víťazstvo Ukrajiny, ktorý predloží Bidenovi. Ukrajinský prezident Vladimir Zelenskyj tento mesiac predstaví Joeovi Bidenovi víťazný plán. Ešte je to tajné Neobsahuje veľa bodov, ale každý bude závisieť od... Čítať ďalej
14 | 09 | 2024 | Milan Laca

To nie je všetko

Okrem týchto rakiet chce Ukrajina použiť aj britský Storm Shadow a ich francúzsku modifikáciu SCALP (ich letový dosah je cez 560 km). Očakáva sa, že Spojené kráľovstvo pred zrušením obmedzení na dodávky rakiet požiada o súhlas USA, ale Francúzsko povolenie nepotrebuje, uviedol francúzsky diplomatický zdroj. Možné dodacie lehoty nie sú uvedené. Agentúra poznamenáva, že niektorí americkí predstavitelia sú „extrémne skeptickí“, že dodávky rakiet môžu výrazne ovplyvniť priebeh bojových  akcií v prospech Ukrajiny.

Nemajú rakety

Podľa The Telegraph, majú ukrajinské ozbrojené sily v súčasnosti  „pomerne málo“ rakiet Storm Shadow. The Times informovali, že americký prezident Joe Biden môže Ukrajine dovoliť zaútočiť na ciele v Rusku raketami Storm Shadow/SCALP namiesto amerických ATACMS, aby predišiel eskalácii konfliktu. Vladimir Putin 12. septembra povedal, že ak by ukrajinská armáda mohla použiť západné zbrane s dlhým doletom na zasiahnutie Ruska, znamenalo by to, že Spojené štáty, NATO a európske krajiny sú vo vojne s Ruskom.

Šialenstvo! NATO tancuje na tenkom ľade
Myšlienka, že západné krajiny umožnia kyjevskému režimu zaútočiť hlboko na ruské územie, je bezohľadná a veľmi nebezpečná. Dôstojník amerických ozbrojených síl vo výslužbe Daniel Davis Komentoval vyhlásenie prezidenta Vladimira Putina, že NATO... Čítať ďalej
14 | 09 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok