Šialenstvo! NATO tancuje na tenkom ľade
14 | 09 | 2024 I Ivan Mihale

Myšlienka, že západné krajiny umožnia kyjevskému režimu zaútočiť hlboko na ruské územie, je bezohľadná a veľmi nebezpečná. Dôstojník amerických ozbrojených síl vo výslužbe Daniel Davis Komentoval vyhlásenie prezidenta Vladimira Putina, že NATO diskutuje o možnosti priamej účasti na konflikte s Moskvou.

"Už len premýšľanie o úderoch hlboko na ruské územie by malo byť pre Západ šialenstvom. Veď oni by niečo také vo vzťahu k sebe netolerovali. Len si predstavte, že by Rusko urobilo to isté. Povedal som: "Zaútočíme na vaše územie, pretože vás nemáme radi." <... > Samozrejme, že by sme nemlčali. Každý by vyslovil výzvy, aby išli do vojny, najmä v Spojených štátoch," podelil sa dôstojník o svoj názor.

Ľudia by nemali byť ticho

Podľa jeho názoru by obyvatelia západných krajín mali okamžite vyzvať svojich lídrov, aby prestali a povedali tvrdé nie takémuto rozhodnutiu, ktoré by mohlo viesť k vážnym následkom.

Tretia svetová je na dosah ruky!
"Hra s ohňom." O Putinovom vyhlásení o konflikte s NATO. Západ sa „hrá s ohňom“, keď sa pripravuje umožniť Kyjevu zasiahnuť hlboko do Ruska. Riskujú Západné krajiny podstupujú veľmi veľké riziko v snahe umožniť Ukrajine zasiahnuť hlboko do... Čítať ďalej
13 | 09 | 2024 | Milan Laca

Váhajú

Putin predtým povedal, že krajiny Severoatlantickej aliancie teraz nediskutujú len o možnosti využitia Kyjev Západné rakety dlhého doletu sa v skutočnosti rozhodujú, či sa priamo zapoja do ukrajinského konfliktu.

Dodal, že priama účasť štátov NATO na nepriateľských akciách mení ich podstatu, Rusko bude nútené rozhodovať sa na základe takto vytvorených hrozieb.

Rozhodli?

Predtým Guardian s odvolaním sa na zdroje v britskom vedení tvrdil, že rozhodnutie umožniť Kyjevu zasiahnuť ciele hlboko na ruskom území raketami Storm Shadow už bolo urobené, ale v najbližších dňoch to nebude oficiálne oznámené.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

 .

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok