Putinovo varovanie zabralo?
15 | 09 | 2024 I Milan Laca

Nerozhodli sa, či dajú súhlas na útoky...

Na stretnutí medzi Bidenom a Starmerom sa nerozhodlo o úderoch na Ruskú federáciu raketami dlhého doletu.

Zatiaľ váhajú

Ako píše denník The Telegraph, na stretnutí amerického prezidenta Joea Bidena a britského premiéra Keira Starmera nepadlo rozhodnutie o zasiahnutí Ruska raketami dlhého doletu.

Šialenstvo! NATO tancuje na tenkom ľade
Myšlienka, že západné krajiny umožnia kyjevskému režimu zaútočiť hlboko na ruské územie, je bezohľadná a veľmi nebezpečná. Dôstojník amerických ozbrojených síl vo výslužbe Daniel Davis Komentoval vyhlásenie prezidenta Vladimira Putina, že NATO... Čítať ďalej
14 | 09 | 2024 | Ivan Mihale

Hovorili o niečom inom

Podľa The Telegraph, britský premiér pri odchode z Bieleho domu povedal, že „stretnutie nebolo venované konkrétnemu rozhodnutiu o Storm Shadow. Mali sme dlhú a produktívnu diskusiu o rade problémov, vrátane Ukrajiny, ako by ste očakávali, Blízkeho východu a Indo-Pacifiku a strategicky sme hovorili o taktických riešeniach", povedal Starmer.

Biden odmieta výstrahy

Americký prezident Joe Biden odmietol Putinove vyhlásenia, že zrušenie obmedzení voči Ukrajine by sa rovnalo vstupu NATO do vojny s Ruskou federáciou. Povedal, že s týmto tvrdením nesúhlasí, píše The Telegraph. Noviny s odvolaním sa na svoje zdroje zároveň píšu, že „rozmiestnenie rakiet by malo byť súčasťou širšieho plánu, ktorého cieľom je pokúsiť sa ukončiť rozsiahlu vojnu“.

Zdroj: strana.ua

Skúsia "fintu"?

USA môžu Ukrajine povoliť odpáliť francúzske a britské rakety na Rusko, ale nie ATACMS , napísali The Times. Uvádzajú tiež, že americký prezident Joe Biden sa môže rozhodnúť povoliť použitie rakiet Storm Shadow a ich francúzskeho ekvivalentu, striel Scalp, na zasiahnutie cieľov v Rusku na základe toho, že Británia a Francúzsko podporujú takýto krok. USA však Ukrajine nedovolia odpáliť ATACMS s najdlhším doletom proti cieľom v zahraničí, „v nádeji, že zabránia ďalšej eskalácii konfliktu“.

Sú opatrní

Spojené štáty berú vážne varovanie ruského prezidenta Vladimira Putina o možnom povolení Ukrajine použiť zbrane s dlhým doletom na zásah hlboko do krajiny, uviedol koordinátor pre strategickú komunikáciu Rady národnej bezpečnosti Bieleho domu John Kirby. „Keď sa (Putin) začne oháňať jadrovým mečom, berieme to vážne a neustále monitorujeme tento typ činnosti. Očividne dokázal svoju schopnosť byť agresívny. Za posledné tri roky dokázal svoju schopnosť eskalovať. Takže tieto komentáre berieme vážne, ale nie je to niečo, čo by sme predtým nepočuli“, povedal Kirby. Objasnil, že Washington nezmenil svoj prístup k obmedzeniu používania amerických zbraní Kyjevom.

Tretia svetová je na dosah ruky!
"Hra s ohňom." O Putinovom vyhlásení o konflikte s NATO. Západ sa „hrá s ohňom“, keď sa pripravuje umožniť Kyjevu zasiahnuť hlboko do Ruska. Riskujú Západné krajiny podstupujú veľmi veľké riziko v snahe umožniť Ukrajine zasiahnuť hlboko do... Čítať ďalej
13 | 09 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

 

  

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok