Odrezať Fica!
14 | 09 | 2024 I Ivan Brožík

Žiadajú to "per huba" - "Odrezať Fica". Česká samozvaná pseudointeligencia a majitelia jedinej pravdy a svetonázoru, združení okolo monsignora Tomáša Halíka adresovali predsedníčke Poslaneckej snemovne Českej republiky markéte Pekarovej výzvu, aby sa zasadila o totálnu izoláciu Slovenskej republiky od geografických i politických susedov.

Čitateľovi to vyplýva z komentára českého publicistu Petra Žantovského, zverejneného na webe parlamentnilisty.cz

Nejak im to nesedí do ich videnia sveta

"Aktuálna slovenská koalícia nie je po chuti prevareným českým uchádzačom o priazeň Bruselu a USA na čele s Tomášom Halíkom. Vyzvali preto predsedníčku Poslaneckej snemovne Markétu Pekarovú Adamovú, aby v prípade, že sa tamojšej politickej väčšine podarí odvolať predsedu Progresívneho Slovenska Michala Šimečku z vedenia Národnej rady, prerušila so susednou krajinou všetky medziparlamentné styky. "A to dovtedy, kým dôjde k náprave pomerov a kým sa slovenský parlament vráti do rodiny demokraticky konajúcich zákonodarných zborov," cituje Petr Žantovský z požiadavky signatárov výzvy.

Petent - uchádzač o priazeň

„Česká petentská spoločnosť – už sa to tak dá povedať – na čele s Tomášom Halíkom, petentom z najpetentovatejších, vypustila do sveta ďalšie oznámenie, ktoré je adresované Markéte Pekarovej Adamovej ako predsedníčke Poslaneckej snemovne. Týka sa toho, že na Slovensku v ich jednokomorovom parlamente vznikla iniciatíva odvolať z vedenia Národnej rady predsedu Progresívneho Slovenska Michala Šimečku. Oficiálnym zdôvodnením tejto snahy je fakt, že nadácia pomenovaná po Šimčekovom dedovi, bývalom disidentovi a kamarátovi Václava Havla, poberala zo štátneho rozpočtu nejaké neregulárne dotácie na svoje aktivity. A preto by mal byť Šimečka ako predseda dnes najsilnejšej opozičnej strany na Slovensku odvolaný z vedenia parlamentu,“ uvádza pre ParlamentníListy.cz Petr Žantovský. 

A čo tak "bordel" v ich vláde, dokonca, na jej samotnom čele?

"Keby sme chceli byť podobne dôslední, tak by sme asi my mali volať na zodpovednosť premiéra Petra Fialu. „Jeho takzvané neziskové aktivity týkajúce sa Barmy, alias Mjanmarska, dodnes nikto nevysvetlil. Prečo sa český politológ z Brna Petr Fiala zaoberá situáciou v Barme? Do jeho neziskovky putovali aj veľké milióny, ale ako premiér to nikdy nevysvetlil. Je to zvláštna a neštandardná situácia. Na Slovensku sa s tým chcú vysporiadať inak. Je to preto, že voľby dopadli, ako dopadli, a vládne tam koalícia Smer, Hlas a SNS. Progresívne Slovensko síce vyhralo v eurovoľbách, ale na slovenskú vnútornú politiku to nemá žiadny vplyv. V našom kontexte o tom hovorím preto, že sa skupina rôznych Tomášov Halíkov a Ev Holubových a ďalších tradičných petentov obrátila s udivujúcou požiadavkou na šéfku Snemovne,“ podotýka mediálny analytik.

Liberálno-demokratickú revolúciu expandujú na východ

Petr Žantovský pridáva niektoré mená tradičných petentov podobných aktivít Petr Placák, Daniel Kroupa, Pavol Kosatík, Olga Sommerová, Peter Pithart či Jaroslav Weiss, „Vyzvali pani Pekarovú Adamovú, aby v prípade, že sa slovenskej koaličnej politickej väčšine podarí odvolať Šimečku z vedenia. aby prerušila v podstate všetky medziparlamentné styky, a to – citujem z listu – ‚do doby, kým dôjde k náprave pomerov a kým sa slovenský parlament vráti do rodiny demokraticky konajúcich zákonodarných zborov'. Petr Žantovký nahlas uvažuje - "zaujímalo by ma, kde berú ti vyššie menovania a mnohí ďalší v sebe tú drzosť, aby sa pasovali do úlohy tých, ktorí posúdia, ktorý parlament sa správa demokraticky a ktorý nedemokraticky, a ktorý teda je v tej ich rodine, alebo nie je. Chápem, že nie je v ich rodine politicky, pretože na Slovensku prevládli politické sily, ktoré nie sú – zjednodušene povedané – dediči pravdy a lásky,“ poukazuje Petr Žantovský.

Slovensko má normálne, pragmaticky vládnuce strany

"Sú to totiž normálne, pragmaticky vládnuce strany, ktoré dostali k správe krajinu dlhodobo drancovanú nezmyselnými opatreniami vlád Matovičových a Hegerových. „Tie odozerali svoje činy z myšlienok, ktoré im boli nakukávané na príslušných ambasádach. Spomínam si, že hneď deň potom, čo Matovič vyhral voľby, bolo jeho auto videné za rohom pri budove ambasády USA v Bratislave. Ďalej asi pokračovať nie je nutné. Dnes je na Slovensku trošku iná konštelácia. "Tí naši petenti sú si vedomí, že v domácej politickej konštelácii majú plnú podporu, tak sa rozhodli expandovať svoju liberálno-demokratickú revolúciu na východ. Neviem, čo tým sledujú, či iba seba zviditeľnenie, alebo je to už taká umanutosť vyjadriť sa ku každej veci. Je to protivné a nemyslím si, že im to získava veľké verejné renomé. Samozrejme naše médiá tomu tlieskajú, najmä niektoré,“ všíma si mediálny odborník.

Korektné vzťahy oboch vlád začal narušovať až Peter Fiala (kamarát Michala Šimečku - pozn. red. HD)

 Petr Žantovský zdôrazňuje a nepriamo sa aj za "Halíkovcov" Slovákom ospravedlňuje: "Fakt je ten, že celá tá záležitosť s petíciou je pre nás ostatných Čechov hanbou a mali by sme sa za ňu Slovákom náležite ospravedlniť, pretože oni takto hystericky do nášho diania nezasahovali nikdy,“ upozorňuje Petr Žantovský.

Prof. Hogenová: Svet hlúpne. Ľudia nerozlišujú podstatné od nepodstatného
Hlúpne svet? Vraj áno. Hovoria to mnohí odborníci. Počnúc profesorom Martinom Janom Stránskym, pokračujúc psychiatrom Maxom Kašparů. A svoje si myslí aj filozofka a fenomenologička Anna Hogenová, ktorá na tému s názvom Svět hloupne dokonca... Čítať ďalej
13 | 09 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok