ČAPUTOVÁ OPÚŠŤA SLOVENSKO, ALE NAJPRV AGITUJE ZA KLÍMU!
14 | 09 | 2024 I Eka Balaskova

Len začiatkom tohto týždňa, v pondelok 9. septembra bývalá prezidentka SR Zuzana Čaputová, cez veľký rozhovor pre jeden z červených denníkov oznámila, že prijala pozvanie počas jedného semestra pôsobiť na Stanfordskej univerzite v USA. Kým Čaputová sa netají radosťou, podľa niekoľkých politikov ju postretol osud poslušných politikov, ktorí zväčša skončia na pohodlnom miestečku.

Čaputová prijala pozvanie do USA, kde sa chce venovať prednáškam na jej blízke témy. Na Slovensku jej vraj veľmi záleží, možno práve preto odignorovala účasť na oslave výročia jednej z najdôležitejších udalostí novodobej histórie SR. Ešte pred odletom si zrejme spomenula, že od Slovenskej republiky dostáva veľmi slušnú rentu, ktorá by jej mala slúžiť aj na reprezentatívne účely a tak sa zúčastnila Klimatickej akadémie. Odletieť do USA by mala v priebehu budúceho týždňa.

Teší sa na prednášky, aj na krajanov

„Prijala som ponuku ako hosťujúca členka Inštitútu pre medzinárodné štúdiá Stanfordovej univerzity. Tento program ponúka univerzita každý rok vybraným lídrom a líderkám zo sveta. Mala by som tam stráviť najbližší semester. Veľmi si vážim túto príležitosť, keďže ide o jednu z top univerzít na svete,“ povedala Čaputová v rozhovore a vysvetlila, že univerzita si pozýva ľudí s politickou skúsenosťou, aby jej študenti mohli pochopiť výzvy pri hľadaní riešení. Bývalá slovenská prezidentka sa tiež teší na krajanoch, ktorých by počas trojmesačného pobytu na americkej akademickej pôde mohla stretnúť.

Ironický Blaha: Čo iné je Čaputová, ako agentka?
V pondelok, 9. septembra prebehla médiami správa, že Zuzana Čaputová, bývalá slovenská prezidentka si to namierila na americkú univerzitu v Stanforde, kde by mala stráviť najbližší semester. Pre denník SME povedala, že si túto príležitosť veľmi... Čítať ďalej
09 | 09 | 2024 | Eka Balaskova

Vlastenka? To fakt?

Exprezidentka sa v rozhovore tiež priznala k vlastenectvu. To sa však prejavuje trošku zvláštnym spôsobom, keďže namiesto toho, aby sa unúvala na oslavy 80-teho výročia SNP a usadila sa medzi prezidentov Kisku, Gašparoviča a Schustera, tento deň trávila na jachte na Jadrane. Aby tento prešľap zakamuflovala, na Facebook zavesila informáciu, že bola v Podbanskom. Je síce pravda, že tam bola, no pár dní pred konkrétnym dátumom.

„Nachytali“ ju

Pluska ešte ráno, v deň osláv SNP telefonovala s bratom Čaputovej. „V pozadí sme počuli hlas veľmi podobný prezidentkinmu a žblnkot vody. Podľa informácií PLUS 7 DNÍ trávila celý týždeň na jachte v Chorvátsku v oblasti strednej Dalmácie. Na vlastnú žiadosť odišla zo Slovenska bez ochranky,“ rozlúskol hádanku časopis na svojich stránkach. Jeho redakcia oslovila aj Juraja Rizmana, partnera bývalej prezidentky, no ten neodpovedal.

Štyri ročníky Klimatickej akadémie

„Dnes sme ukončili ďalší, v poradí už štvrtý, ročník Klimatickej akadémie. A opäť bola veľká radosť spolupracovať so vzdelanými, kultivovanými a angažovanými mladými ľuďmi, ktorí venovali svoj voľný čas vzdelávaniu v oblasti klímy. Potešilo ma ich hodnotenie týždňa, vďaka skvelým lektorom a lektorkám z rôznych oblastí sa študenti dozvedeli nové poznatky, ktoré majú využitie nielen popri štúdiu, ale aj neskôr v zamestnaní,“ nešetrila chválou na podujatie exprezidentka.  Tú podľa jej statusu obzvlášť teší prepojenie ľudí z praxe, čim sa buduje silná a motivovaná komunita, veľmi dôležitá pri zmene prístupu k životnému prostrediu.

NEUVERITEĽNÉ! Vieme dôvod, prečo Čaputová nebola na oslavách SNP
Bývalá prezidentka Zuzana Čaputová za svoju neúčasť na oficiálnych oslavách 80-teho výročia Slovenského národného povstania zožala tvrdú kritiku nie len od vládnej koalície, ale aj od občanov. Väčšina z nich je presvedčená, že mala prekonať svoju... Čítať ďalej
06 | 09 | 2024 | Eka Balašková

Príde aj o rok

„Štyrmi ročníkmi akadémie sme nateraz vyškoli stovku absolventov programu a teším sa na jeho pokračovanie. Klimatická kríza je spoločná výzva, vyžaduje si čo najširšie zapojenie. A mladá generácia v tom má osobitné miesto. Ďakujem študentom a študentkám, organizačnému tímu a aj našim partnerom,“ uzavrela Čaputová.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fhlavnydenniksk%2Fposts%2Fpfbid02Ai5M6Yq8C1WzBXhhz5MhgCP3aPThNXwiJRPgXzYNouBa2vDmxpYe9ffu3rUPYC3hl&show_text=true&width=500" width="500" height="577" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share">

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok