HYENY V ČASE POVODNÍ?!
14 | 09 | 2024 I Bari Zajačková

V čase, keď Slovensko čelí jednej z najväčších povodňových hrozieb za posledné roky, vypukol ďalší politický spor. Politický komentátor Eduard Chmelár ostro skritizoval opozičnú stranu Progresívne Slovensko (PS) za jej prístup k aktuálnej krízovej situácii.

"Je to čistý hyenizmus," uviedol Chmelár vo svojom obsiahlom príspevku na sociálnych sieťach. Podľa jeho slov PS zneužíva prírodné nešťastie na politický boj proti vláde, namiesto toho, aby ponúklo pomocnú ruku.

Chmelár poukázal na to, že PS malo pripravené dva scenáre: "Jeden, ak sa nič vážne nestane (vtedy bude obviňovať vládu z preháňania) a druhý, ak nastane katastrofa (vtedy bude Ficov kabinet obviňovať zo zanedbania povinností)."

Experti PS vs. minister Taraba

Analytik kritizuje najmä vyjadrenia "expertov" PS Tamary Stohlovej a Michala Saba, ktorí už deň pred kulminovaním povodní vydali stanovisko obviňujúce ministra životného prostredia Tomáša Tarabu zo zlyhania pri protipovodňovej ochrane. "Keď som to prvý raz počul, musel som sa uistiť, či sa mi nesníva. Môžu mi progresívni "experti" vysvetliť, ako kauza prehradenia Dunaja ovplyvnila súčasné katastrofálne dažde na Záhorí? To nám chce Michal Šimečka nahovoriť, že keby Taraba neodvolal šéfa TANAPu alebo SHMÚ, povodne na západnom Slovensku by sa nekonali? Progresívci asi nadväzujú na staré boľševické "poručíme větru, dešti"!" uvádza Chmelár.

Líder PS Michal Šimečka síce v následnom rozhovore ocenil prácu zapojených zložiek štátu, no podľa Chmelára "ani on si neodpustil poznámku, že vraj sme mohli byť v lepšej situácii, keby minister Taraba neodvolal odborníkov s dlhoročnou praxou."

Výzva na národnú jednotu

Chmelár zdôrazňuje, že v čase prírodnej katastrofy by mala ísť politika bokom. "V situácii, kedy tisícky vojakov, hasičov, dobrovoľníkov, prakticky všetko, čo má ruky a nohy, pomáha v náročných podmienkach... nevyužili opoziční politici ani len príležitosť mlčať," konštatuje.

Namiesto politických útokov by podľa neho mala opozícia ponúknuť pomoc: "V ideálnom prípade - v zdravej a súdržnej spoločnosti - by som v tomto čase namiesto výčitiek očakával od predstaviteľov opozície skôr otázku: Čím môžeme pomôcť?"

Záverečná výzva k solidarite

Chmelár uzatvára svoj príspevok výzvou k národnej jednote a solidarite: "Teraz je čas, aby sme si pomáhali, nie medzi sebou bojovali." Zároveň varuje, že "to najhoršie nás ešte len čaká" a želá všetkým veľa síl v boji s prírodným živlom.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok