Europoslanec: Teším sa na krach totalitných chúťok EK (VIDEO)
14 | 09 | 2024 I Eka Balaskova

Ctená Európska komisia poznáte tento krásny zvuk?, pýta sa europoslanec Milan Mazurek stojac pred zdvihnutou kapotou auta. A vo videu, ktoré zavesil na sociálne siete si aj odpovedá, aby vzápätí „roztrhal na kusy celú ekoaktivistickú agendu Európskej komisie, vlastne celej EÚ.

Podľa Mazureka dízlový motor prežije aj tlaky na krachujúcu elektromobilitu. Aj automobilky začínajú chápať, o čo má záujem bežný človek, len pán Breton (eurokomisár pre vnútorný trh) ich obviňuje z nesprávneho marketingu v prospech elektromobility. Mazurek konštatuje, že postupne budú krachovať všetky totalitné chúťky EK a Európa sa vráti k normálnej spolupráci, ktorá bude na prospech všetkým.

Elektromobilita krachuje

„To je dízlový motor. Ten, ktorý tak veľmi nenávidíte, ktorý si prajete zakázať, no ktorý tu s nami našťastie zrejme bude ešte veľmi dlhú dobu a to práve preto, že váš totalitný projekt povinného prechodu na elektromobilitu skrátka krachuje,“prihovára sa skôr divákom, ako Európskej komisii Mazurek.

Pre bratislavský úsek Dunaja vyhlásia tretí stupeň povodňovej aktivity
Pre bratislavský úsek Dunaja má od nedele (15. 9.) rána platiť tretí stupeň povodňovej aktivity. Slovenský vodohospodársky podnik začne od daného dňa stavať protipovodňové zábrany. Od nedele by na rieke nemali premávať ani lode. Informoval o tom... Čítať ďalej
14 | 09 | 2024 | Ivan Mihale/tasr

Už to dochádza aj automobilkám

„Ľudia elektrické autá veľmi nechcú. Automobilky začínajú chápať, že ich dlhodobé plány na výrobu elektromobilov musia prehodnocovať, aby vyrábali opätovne klasické autá so spaľovacími motormi,“poznamenáva Mazurek a parafrázuje výrok eurokomisára pre vnútorný trh Bretona, ktorý automobilky obvinil z nedostatočného marketingu, ktorým nevedeli presvedčiť ľudí, aby si kupovali elektrické autá.

Problém nie sú autá, problém je marketing

„Vina neleží na tom, že elektrické autá jednoducho pre ľudí nie sú natoľko zaujímavé ako klasické overené autá so spaľovacími motormi, ale že automobilky nedokázali dostatočne ľudí oklamať, aby si ich vo veľkom kupovali. Tak ako krachuje táto politika verím a dúfam, že budú postupne krachovať všetky vaše totalitné chúťky a všetky totalitné politiky súčasnej Európskej komisie, pretože to najlepšie a to jediné správne, čo dnes Európa potrebuje, je zbaviť sa neschopných hlupákov, ktorí ju aktuálne vedú,“ hovorí ďalej Mazurek. Podľa neho je potrebné vrátiť sa k normálnej, férovej hospodárskej spolupráci, výhodné pre všetky národné štáty.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik