Drogy, daňové úniky a nekompetentnosť: Kollár rozbíja mýtus o "odborníkoch" v PS (VIDEO)
14 | 09 | 2024 I Eka Balaskova

Sobotné podvečery sú už niekoľko mesiacov spravidla časom, kedy podnikateľ Zoroslav Kollár vždy pozdraví nejakého politika, ktorý však určite nie je týmto pozdravom nadšený. Všeličo si národ vypočul na Borisa Kollára (Sme rodina), Jána Budaja, Jaroslava Naďa (Demokrati), či na Jaroslava Spišiaka. Ten bude jedným z „hlavných hrdinov“ najnovšieho pozdravu Michalovi Šimečkovi č. 1. Nenechajme sa pomýliť, Kollár si tentokrát „posvietil viac, ako na Šimečku (a zvláštny spôsob získavania financií, ktorý si rod Šimečkovcov v posledných rokoch obľúbil), na ďalších „odborníkov“ v strane Progresívne Slovensko.

V úvode videa Kollár pripomenul, že PS sa do jeho hľadáčika nedostalo po prvýkrát, veď už sa okrem Spišiaka venoval aj Matúšovi Vallovi, pri ktorom skonštatoval, že Bratislava je ukážkovým príkladom toho, ako by vyzeralo Slovensko, keby v ňom vládli progresívci. Kollár sa priznal, že to by veru on nechcel. Ako je to teda s tými odborníkmi v strane? Šimečka by sa mal podľa Kollára naučiť počítať; Spišiaka by nám mohla závidieť aj talianska polícia; Hargašov systém v Česku hodnotia, ako keď z Wordu prejdete na T602jku a Trubanove rady o drogách, či daňových machináciách by tiež „mohli byť“ prínosom.

Michal Šimečka

Predseda PS vyčítal v jednom zo svojich vystúpení Robertovi Ficovi „štyri desaťročia, čo je v politike a teda prisatý na štátny rozpočet“.

„Pán Fico nie je v politike štyri desaťročia, toľko ešte Slovenská republika ani neexistuje. Alebo si zopakujte matematiku, možno ste si mysleli, že jedno volebné obdobie je desať rokov. Nie, pán Šimečka. Sú to iba štyri roky,“upozorňuje predsedu PS Kollár. Ten tiež tvrdí, že Šimečka nemá pravdu, že „odborníci“ z PS ešte v politike nič nepreukázali. Priznáva, že síce ich pôsobenie v exekutíve nebolo v tričku PS, no povyvádzali toho dosť. Vallo je toho príklad. Kollár sa tiež priznal, že odborníci z PS mu pripomínajú detstvo – rozprávku Pat a Mat.

Ostrý duel! Šutaj Eštok usvedčil Šimečku z klamstva (VIDEO)
Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) sa stretol v Sobotných dialógoch s Michalom Šimečkom (PS). Jednou z tém, o ktorých diskutovali, boli aj konsolidačné opatrenia. Šimečka vláde vyčíta údajný nárast daní, na čo Šutaj Eštok reaguje: „kým nie... Čítať ďalej
14 | 09 | 2024 | Eka Balaskova

Jaroslav Spišiak

Ako prvého „odborníka“ z PS si Kollár v tomto videu vzal na mušku Jaroslava Spišiaka. O Spišiakovi, ktorý sa vždy rád staval do pozície najväčšieho bojovníka proti mafii, Kollár už video urobil, ostalo však bez odozvy. Bez odozvy nezostalo video zo seriálu o slovenskej mafii. Odznelo v ňom, že v okrese Dunajská Streda zmizlo viac, ako dvesto ľudí, pán Spišiak sa nechal pozvať do rozhovoru. V ňom priznal, že v čase, keď šéfoval polícii v Dunajskej Strede (1998-2001), bolo tam už 113 nezvestných a počas rozhovoru vysvetľoval, že s tým nemohol nič urobiť. Neurobil s tým nič ani po povýšení do vedenia polície. „Veď čo by už s tým taký prezident policajného zboru mohol urobiť? On sa stará o ponožky, autá a uniformy. Prečo by on mal riešiť nejakých dvesto vrážd. A tak mafiáni v Dunajskej Strede vraždili ďalej,“konštatuje Kollár, aby pustil dokrútku, z ktorej mal chvíľami pocit, že je to paródia. Kollár teda trpko žartuje, že Spišiak je odborník, akého by nám aj talianska polícia mohla závidieť.

Zdroj: FB | Jaroslav Spišiak

Ján Hargaš

Poslanec PS po prvom videu, ktoré mu Kollár venoval, pod akýmsi statusom napísal, že nebude reagovať na to, čo sa vraj Zoroslavovi Kollárovi snívalo. „Pán Hargaš, nič sa mi nesnívalo. Všetko, čo som zverejnil, sú fakty a dnes ich ešte doplním,“sľubuje Kollár, ktorý sa nechce venovať jeho sexuálnym avantúram, ale o zdanlivej odbornosti. Kollár pripomína, že Hargaš už v exekutíve pôsobil, ako štátny tajomník MIRRI. A bol tiež v podnikateľskej sfére. Pred pár rokmi podali zástupcovia MIRRI trestné oznámenie, kvôli projektu Slovensko IT. To je tá štátna firma, ktorá mala podľa Veroniky Remišovej zabrániť predražovaniu zákaziek.

„To, čo ste s pani Remišovou s veľkou slávou pred troma rokmi vytvorili, po troch rokoch s veľkou hanbou a vysokou škodou pre štát skončilo. Po kontrole NKÚ bola táto spoločnosť daná do likvidácie a bolo podané trestné oznámenie,“ rekapituluje Kollár a na dôkaz odbornosti pridáva aj dôvod – firma minula štátne zdroje za niekoľko miliónov eur. Slovensko IT tak bol úplne zbytočný medzistupeň, ktorý nás stál poriadne náklady navyše. Hargaš bol v dozornej rade a neprekážalo mu, že spoločnosť aj pri vysokej strate vyplácala vysoké odmeny.

Hargaš má čo dočinenia aj so spoločnosťou InQool, v ktorej dozornej rade Hargaš pôsobil tiež. „Tejto spoločnosti sa na Slovensku začalo záhadne dobre dariť po tom, ako ste sa objavili v jej orgánoch. Ale v Čechách táto spoločnosť, v ktorej ste boli ako člen dozornej rady, mala viac zaujímavých zákaziek,“pripomína odborníkovi Hargašovi Kollár jeho Informační systém stavebního konání. Tá bola realizovaná práve v čase Hargašovho pôsobenia vo firme, no užívatelia ho hodnotili veľmi negatívne.

Michal Truban

Jeden z bývalých predsedov PS je podľa Kollára odborník nie len na omamné látky, ale aj na podnikanie. Jeho prednášku študentom o tom, ako sú drogy najlepším spôsobom na „zresetovanie“ mysle a skvelé nové nápady pripomína v dokrútke aj Kollár. Ten s iróniou radí, že ak by sa PS dostalo do vlády, mohol by Truban robiť ministra zdravotníctva, alebo školstva.

Foto: SITA

Lenže to nie je všetko. Kollár pripomína zvláštne Trubanovo zbohatnutie, na ktoré už dávnejšie poukázal Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD). Tu Kollár konštatuje, že ak aj bolo všetko v súlade so zákonom, bolo to minimálne amorálne. „Vlastnil ako občan SR podiel v spoločnosti WebSupport. Tento podiel predal sám sebe, teda on, ako Michal Truban predal tento podiel spoločnosti Trantor Ventures so sídlom v Rakúsku. A túto spoločnosť vlastnil kto iný, ako – Michal Truban. Prostredníctvom slovenskej spoločnosti Trantor, spol. s r. o.,“vysvetľuje Kollár s tým, že WebSupport neskôr kúpila zahraničná firma za niekoľko miliónov eur. Výnos z predaja nebol zdanený na Slovensku, ale v Rakúsku, kde sa z takéhoto výnosu dane neplatia. Truban tak obral štátny rozpočet o zhruba 700-tisíc eur. Jeho vyhnutie sa plateniu daní je na kompetentných orgánoch, ale... „Ten pán je politik. Takže ako politik a odborník nám dáva krásny príklad: ak chcete mať výborné nápady, berte drogy. A ak nechcete platiť dane, presuňte vaše aktíva do zahraničia.“

Dunaj sa búri
Bratislava sa ocitla na pokraji vodnej katastrofy. Dunaj, mohutná rieka pretekajúca srdcom nášho hlavného mesta, hrozí, že prekročí svoje brehy a zaplaví ulice. Vláda však koná rýchlo a rozhodne, aby ochránila obyvateľov a majetok pred ničivou... Čítať ďalej
14 | 09 | 2024 | Bari Zajačková/ TASR

„Odborníkov“ plná partaj

„Takýchto odborníkov máte v tej strane, pán Šimečka a to som iba začal. A takýchto odborníkov tam máte oveľa viac. Keď vidím, ako vám stúpajú preferencie a ako sa agresívne chystáte vládnuť na Slovensku, behá mi mráz po chrbte,“hovorí v závere videa Kollár, preložiac svoje slová videom, ako v NR SR Šimečka dôrazne hovorí o tom, ako chcú vymeniť súčasnú vládu. Kollár si v tejto súvislosti spomenul na prorocké Slotove slová o Matovičovi, ktoré by dnes mohol niekto povedať o Šimečkovi.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok