Blaha: Šimečka môže vrieskať, koľko len chce. Prehral
14 | 09 | 2024 I Ivan Mihale

V pléne Národnej rady (NR) SR sa vo štvrtok ráno začala mimoriadna schôdza k návrhu na odvolanie Michala Šimečku (PS) z postu podpredsedu parlamentu. Iniciovali ju koaliční poslanci za Smer-SD a SNS. Odvolať ho chcú pre podozrenia z čerpania štátnych dotácií osobami, ktoré sú mu blízke, i podozrenia z manipulácie pri prideľovaní dotácií. Vyčítali mu tiež organizáciu protestov proti vedeniu rezortov kultúry a spravodlivosti, v ktorých podľa nich Šimečkova rodina stráca finančné zázemie.

Podpredseda NR SR Šimečka vo svojej obhajobe opakovane odmietol dôvody pre jeho odvolanie. Odsúdil útoky na jeho rodinu v súvislosti s čerpaním dotácií. Ich prácu vyzdvihol.

Na jeho výstúpenie zareagoval aj europoslanec Ľuboš Blaha (Smer- SSD) so slovami "Michal Šimečka sa stal symbolom korupcie a rodinkárstva. Môže v parlamente vyvreskovať, koľko len chce. Prehral."

"PADOL MÝTUS, ŽE PROGRESÍVCI NEKRADNÚ - ŠIMEČKA, PAKUJ SA

"Celé roky tu liberálne médiá šírili ilúziu, že Progresívci sú tí slušní. Tí, ktorí nekradnú. A odrazu sa dôjde na to, že rodinní príslušníci Šimečku boli roky prisatí na štátne peniaze a za to, že sa v nohavičkách potácali po javisku, dostávali státisíce," pripomína Blaha.

"Roky tu neoliberálna opozícia dehonestovala ľudí, ktorí nepodnikali, že sú menejcenní, lebo ich platí "zlý štát". Urážali takto učiteľov, lekárov aj vedcov. Ale odrazu títo istí pravičiari nemajú problém s tým, že Šimečkovci celé roky živil práve ten "zlý štát" - cez pochybné dotácie a zmanipulované granty," pokračuje  a tvrdí, že  veľkým treskom sa ukázalo, že v rôznych výberových komisiách na ministerstvách fungovala progresívna mafia - "vzájomne si prihrávala kšefty a oháňala sa tým, že sú akože občianska spoločnosť."

"Bežní občania však nikdy nič nedostali, zato progresívne mimovládky, vrátane Šimečkovho klanu, dostávali milióny. Toľko k "občianskej" spoločnosti. Mafia, obyčajná mafia. Roky vyťahovala zo štátu ťažké milióny. Aby mohli šíriť svoju neoliberálnu ideológiu."

Blaha tvrdí, že keď im na to prišli a zatrhli im to, tak urobili protesty v uliciach. "Áno, presne takto sa správajú mafie, keď ich oberiete o kšefty. Chcú rozložiť štát. Falconeho v Taliansku za to zavraždili, na Slovensku sa o to len pokúsili - keď oblbli starého Cintulu a spáchali atentát na Roberta Fica"

"Celé Slovensko teraz môže vidieť, že Progresívci sú prisatí na štátne peniaze. A kryje ich v tom Matovič aj Sulík. A ešte aj farizeji z KDH. Dôchodcom by pravičiari najradšej zobrali trináste dôchodky, ale kvôli svojim miliónom z grantov by urobili aj revolúciu v uliciach. Ľudia ich prekukli. A už strácajú podporu. Dokonca v ich vlastnom Denníku N (!) vyšiel prieskum, kde Smer má vyše 25 percent a rastie. A PS kleslo na 21,6 percenta. Pretože ľudia vidia, že to, čo pácha Šimečka, je len obyčajné tunelovanie peňazí daňových poplatníkov," myslí si Blaha.

Na záver poukazuje, ako je dobré, že opozícia sa zjednotila a kryje Šimečku. "Aspoň všetci môžu vidieť, že sú to všetko rovnakí zlodeji. Krajší dôkaz toho, že Matovič a Sulík pomáhali Šimečkovi bohatnúť zo štátnych peňazí, ani nemohli ukázať. V kriminológii sa tomu hovorí - priznanie."

"Šimečka musí byť odvolaný. Ale čo je ešte dôležitejšie - už navždy pochoval pravicovú propagandu, že liberáli nekradnú. "

Anna Belousovová: Danko kupčí aj s národným presvedčením a ideálmi
Anna Belousovová je dnes už niekoľko rokov mimo parlamentnej politiky, no prehľad o nej má stále. Práve tie roky jej dávajú určitý nadhľad a vďaka skúsenostiam môže veci hodnotiť nezaujato, hoci ju z toho obviňujú mnohí. Tentokrát na sociálnej... Čítať ďalej
14 | 09 | 2024 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok