Tretia svetová je na dosah ruky!
13 | 09 | 2024 I Milan Laca

"Hra s ohňom." O Putinovom vyhlásení o konflikte s NATO.

Západ sa „hrá s ohňom“, keď sa pripravuje umožniť Kyjevu zasiahnuť hlboko do Ruska.

Riskujú
Západné krajiny podstupujú veľmi veľké riziko v snahe umožniť Ukrajine zasiahnuť hlboko do ruského územia. Takto komentoval bývalý dôstojník amerických ozbrojených síl Daniel Davis vyhlásenie prezidenta Vladimira Putina, že NATO rokuje o možnosti priamej účasti v konflikte s Moskvou. "Doslova sa zahrávame s ohňom, keď robíme takéto kroky", vyhlásil na kanáli Deep Dive. Lídri západných štátov podľa jeho názoru nechápu, že svojimi rozhodnutiami približujú svet k novej etape konfliktu, ktorý by mohol priniesť ešte väčšie riziká eskalácie.
Rusi vykopli niekoľkých britských diplomatov
Federálna bezpečnostná služba Ruskej Federácie dostala dokumenty potvrdzujúce koordináciu Londýna pri eskalácii medzinárodnej vojensko-politickej situácie. Riaditeľstvo britského ministerstva zahraničných vecí sa zmenilo na špeciálnu službu na... Čítať ďalej
13 | 09 | 2024 | Ivan Mihale
Čo tvrdí Putin
Vladimir Putin povedal, že krajiny Severoatlantickej aliancie teraz nielen diskutujú o možnosti Kyjeva použiť západné rakety dlhého doletu, v skutočnosti rozmýšľajú, či sa majú priamo zapojiť do ukrajinského konfliktu. Dodal, že priama účasť štátov NATO v konflikte mení jeho podstatu.  Rusko bude nútené prijímať rozhodnutia na základe takto vytvorených hrozieb.
Nastupuje NATO
NATO pripravuje plány na vyslanie vojakov na Ukrajinu, informovalo ruské ministerstvo obrany. Chce tam poslať vojakov, aby prinútili Rusko rokovať podľa kyjevských vzorcov, vyhlásil námestník ruského ministra obrany Alexander Fomin.  Ako poznamenal Fomin, ide o nebezpečnú hru, ktorá môže viesť k priamemu vojenskému stretu medzi jadrovými mocnosťami.
Už stačilo
Líder Strany britského dedičstva David Curten sa na sociálnej sieti X vyjadril za ukončenie konfliktu po vyhlásení ruského prezidenta Vladimira Putina o zapojení Severoatlantickej aliancie do ukrajinského konfliktu. "Prezident Putin varuje krajiny NATO, aby nedovolili Ukrajine strieľať na Rusko zbraňami dlhého doletu, pretože by sa to považovalo za priamy akt agresie. Krajiny NATO by sa mali snažiť deeskalovať ukrajinský konflikt a ukončiť nepriateľské vzťahy s Ruskom" napísal Curten.
NATO je vo vojne
NATO sa stalo účastníkom bojových akcií na Ukrajine, napísal predseda ruskej Štátnej dumy Vjačeslav Volodin v kanáli Telegram. „Pod rúškom ozbrojených síl Ukrajiny NATO v skutočnosti bojuje. Predtým to boli poradcovia a inštruktori, teraz sú to žoldnieri a celé jednotky, používajúce zbrane NATO. Tí určujú, ktoré mestá našej krajiny budú napadnuté, koordinujú vojenské akcie a dávajú príkazy“, tvrdí Volodin. Podľa neho  sa USA, Nemecko, Veľká Británia a Francúzsko, ktoré diskutujú o úderoch ďalekonosnými zbraňami hlboko do Ruska, snažia umožniť páchanie agresívnych činov. "Toto nie je nič iné ako pokus zamaskovať a skryť ich priamu účasť na bojových akciách", uzavrel Volodin.
Aký mierový plán? O ničom neviem!
Zelenskyj ostro o Scholzovom mierovom pláne. Vyslovil pochybnosti o existencii Scholzovho mierového plánu pre Ukrajinu. Nič nevie... Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj povedal, že nevie nič o existencii plánu nemeckého kancelára Olafa... Čítať ďalej
13 | 09 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok