Kolíkovej bývalý koaličný partner vybuchol: Že ju huba nebolí!
13 | 09 | 2024 I Eka Balaskova

Mária Kolíková sa aj po prázdninách naďalej tvári, ako keby mala byť po nej pomenovaná jednotka spravodlivosti. Neúnavne kritizuje aj to, čo len pred dvoma rokmi sama vehementne zastávala. Dnes je schopná súčasnej koalícii vyhodiť na oči aj veci, ktoré prešli práve v časoch jej pôsobenia na ministerstve spravodlivosti. Kým kedysi jej za jej prešľapy „naložil“ aj Igor Matovič (vtedy OĽaNO), aktuálne tak urobil Peter Pčolinský (Sme rodina) – obe strany sedeli v jednej vláde aj so stranou Za ľudí, kým ešte nebola vyľudnená.

Kolíková kade chodí kádruje súčasnú vládnu koalíciu, najnovšie si podala koaličných podpredsedov NRSR kvôli ich údajnému konfliktu záujmov. Ešte v r. 2022 jej Igor Matovič vytkol podvod za 30-miliónov eur, aktuálne sa nad jej vystrájaním pozastavuje Peter Pčolinský.

„Kádrováčka“ Kolíková

„Tvárite sa tu, že idete riešiť konflikt záujmov. Prosím vás, najprv by sa mal k tomu vyjadriť pán podpredseda Gašpar. Konflikt záujmov pri hlasovaní o hanebnej novele Trestných kódexov, ktorou si prilepšil. Podpredseda Žiga, Pane Bože, však on tu hlasoval za zákon, aby nebol trestne stíhaný. Podpredseda Danko? Ten ako vyriešil svoju morálnu dilemu, že ušiel spred semaforu, ktorý sa mu asi neuhol. Tak títo podpredsedovia tu teraz kážu o morálke, o konflikte záujmov,“ rozohnila sa najnovšie Kolíková počas rozpravy k odvolávaniu Michala Šimečku.

Pamätná veta: Mária, ty si ten podvod spáchala

Vetu o podvode za 30 miliónov eur, ktorý mala spáchať Mária Kolíková vyslovil Igor Matovič ešte ako minister financií v apríli 2022

„Som presvedčený, že je to podvod pri kúpe a predaji, teda podvod v hodnote 30 miliónov eur. A je to aj podvod v prospech dlhoročného spoločníka jej brata a myslím si, že Kolíková o tom dobre vedela,”  povedal vtedy Matovič. Malo ísť o odpredaj budovy Zváračského ústavu na Račianskej ulici 72, kde sídli ministerstvo spravoslivosti. Problém OĽaNO videlo v podnikaní ministerkinho brata.

„Ak by svoju obhajobu myslela úprimne, tak by ľuďom povedala, že vtedy, keď som bola ja štátna tajomníčka, prišli obálky 20. júla a o tri dni neskôr sme určili kritériá, spravili výber a čuduj sa svete, podľa nich nám to vyšlo pre dlhoročného spoločníka brata Kolíkovej, ktorý bol o 6 miliónov drahší ako ten najlacnejší,” uzatvoril vtedajší minister financií s tým, že pri otváraní obálok chýbal notár.

Katarína Roskoványi: Marta Šimečková si fakturovala veľmi slušné sumy
V uplynulom období prebehol na Ministerstve spravodlivosti audit, ktorý ukázal, aká je skutočná situácia v tejto štátnej inštitúcii. Už dávnejšie rôzne náznaky hovorili, že počas rokov 2020-23 tam nebolo všetko úplne v poriadku, audit to potvrdil.... Čítať ďalej
13 | 09 | 2024 | Eka Balaskova

Aj Pčolinský jej pripomenul

„Že ju huba nebolí... sťažuje si že koalícia len chce pošpiniť tú dobrú opozíciu a konkrétne aj ju. Všetko je vymyslené. Všetko čo sa týka jej a opozície,“ píše na sociálnej sieti Peter Pčolinský, ktorý s Kolíkovou ešte v časoch Za ľudí, ale aj už počas jej pôsobenia v SaS sedel v poslaneckej lavici.

„Tak by som jej chcel pripomenúť že ako ministerka spravodlivosti nonstop špinila a kriminalizovala vtedajšiu opozíciu, kriminalizovala a špinila aj koaličných partnerov a stavala sa do úlohy morálnej autority. Pravda je však iná. Mária Kolíková opakovane klamala, zavádzala, intrigovala a špinila všetkých okolo seba. Nemá žiadne morálne právo kohokoľvek kritizovať,“ pripomína jej Pčolinský v statuse.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok