Na západnom aj strednom Slovensku majú byť v sobotu výdatnejšie zrážky
13 | 09 | 2024 I Ivan Mihale/tasr

Na západnom a už aj strednom Slovensku majú byť v sobotu (14. 9.) rozsiahlejšie a výdatnejšie zrážky. Očakáva to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý o tom informuje na sociálnej sieti. Na krajný severovýchod podľa neho zrážky v piatok dorazia v najbližších hodinách.

"Zrážkové pásmo postupne prechádza cez celé naše územie a miestami prináša aj výdatné zrážky - v oblasti Malých Karpát s intenzitou aj nad desať milimetrov za hodinu s celkovým úhrnom v tejto oblasti už ojedinele nad 120 milimetrov. Vyskytujú sa aj búrky - na prednej strane zrážkového pásma na východe, no nie sú veľmi silné, ale rovnako je pri nich vyššia intenzita dažďa," uviedol ústav.

Ako doplnil, zároveň zrážkové pásmo už začína prechádzať cez západné Slovensko ďalej na severozápad a na juhu Podunajskej nížiny tak podľa SHMÚ dážď ustáva. "V priebehu najbližších hodín sa pásmo trvalých a výdatných zrážok presunie ďalej na severozápad, a tak miestami pršať prestane úplne. Nie však všade, pretože naďalej sa u nás bude vlniť studený front a miestami tak treba naďalej počítať s dažďom a prehánkami, ojedinele i búrkami," dodali meteorológovia.

Hostia víkendových diskusných relácií. Sobota bude dusná
Po lete opäť prichádzajú na scénu diskusné relácie. Tvrdé slovné súboje, pot moderátorov a ostré vyjadrenia, častokrát stoja diváka dávku energie a odhodlania dopozerať do konca. Prináša to však aj mnoho odhalení a vtipných momentov. Spomínate si... Čítať ďalej
13 | 09 | 2024 | Ivan Mihale/tasr

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok