Huliak pre HD: Slováci si sami zaplatili politický puč (VIDEO)
13 | 09 | 2024 I Eka Balašková

Poslanec NR SR Ing. Rudolf Huliak (SNS / NK) je jedným z tých, ktorí sa podpísali pod návrh na odvolanie Michala Šimečku z postu podpredsedu NR SR. Dôvodom na Šimečkovo odvolávanie je fakt, že jeho rodina významne profitovala cez projekty zo štátneho rozpočtu. Hlavný denník preto zaujímalo, ako Huliak hodnotí doterajší priebeh schôdze.

Rudolf Huliak exkluzívne pre HD podotkol, že súčasná schôdza je len snaha obhájiť Šimečkovcov, roky čerpajúcich dotácie zo štátneho rozpočtu. Upozornil aj na fakt, že práve PS je stranou, ktorá tu už takmer rok vyvoláva politické nepokoje. Očakáva však, že Šimečka bude v utorok odvolaný.

Všetci o tom vedeli

„Je žalostne smutné, akým zavádzajúcim spôsobom sa snaží argumentovať, či je vinný šimečka alebo nie je vinný. Aj v mojom prípade vyšli s tým, že moja žena pracujúca na SAV míňala nejaké verejné financie, ale podotýkam v akreditovanej štátnej inštitúcií, takže skutočne sú to len také výkriky do tmy – obhájiť rodinu Šimečkovcov, ktorá roky parazitovala na verejných financiách a všetci o tom vedeli,“ pripomína Huliak.

oficiálny dokument NR SR

Zaplatili sme si puč

A nakoniec táto rodina bola spolutvorcom strany Progresívne Slovensko, z ktorého vyšla prezidentka a z ktorého tu máme pomaly politický puč. Skutočne, keď to vezmeme, tak my sme si ho všetci zaplatili a všetci sme sa naň zložili. Tieto peniaze mohli byť použité v kultúre, v životnom prostredí a mohli byť použité hlavne na zlepšenie životnej úrovne slovenského občana,“ myslí si Huliak.

Poslanci začali piatkové rokovanie, v noci ukončili diskusiu k Šimečkovi
Poslanci Národnej rady (NR) SR začali tretí rokovací deň 19. schôdze vládnou novelou Občianskeho zákonníka z dielne rezortu spravodlivosti. Tá má priniesť nové pravidlá možnosti veriteľa požadovať úhradu celej dlžnej sumy pri nesplácaní úveru. Cez... Čítať ďalej
13 | 09 | 2024 | Ivan Mihale/tasr

Kedy to skončí

Huliak si myslí, že rokovanie NR SR sa môže ťahať až do nočných hodín, čo sa v prvý deň schôdze aj naplnilo. „Treba ich skrátka nechať sa vyrozprávať. Verdikt bude si myslím v utorok jasný - odvoláme Šimečku,“dodal Huliak pre Hlavný denník.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok