Domnelá Legionella z Trenčína Dolinkovú nepoloží ! Jasný odkaz Szalayovi
13 | 09 | 2024 I Eka Balaskova

Opozícia sa najnovšie rozhodla odvolávať aj ministerku zdravotníctva, Zuzanu Dolinkovú (Hlas-SD). V uplynulých dňoch voči nej rozbehli kampaň, na ktorú využili údajne kontaminovanú vodu vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou (FNsP) v Trenčíne.

PS ide odvolávať Zuzanu Dolinkovú. Jeden z poslancov podpísaných pod návrh na jej odvolanie, Oskar Dvořák už dlhšiu dobu na Facebooku vedie kampaň proti ministerke, na ktorú využíva údajný výskyt baktérie Legionella. Návrh do parlamentu bol podaný v stredu (11. 9.) a opozícia v ňom hovorí o tom, že Dolinková manažérsky nezvláda svoju funkciu. Zuzana Dolinková na sociálnej sieti upokojila pacientov a opozičným poslancom odporučila, nech sa zaoberajú radšej, ako šírením strachu, poctivou opozičnou prácou. Podľa ministerky je voda v trenčianskej FNsP nezávadná, čo dokazuje aj správa Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) zo začiatku augusta.

Opozícia zbierala podpisy

„Ideme odvolávať Zuzanu Dolinkovú. Slovensko nemôže mať ministerku zdravotníctva, ktorá nestojí na strane pacienta a zľahčuje skutočnosť, že sú ľudia vystavení baktérii Legionella v trenčianskej nemocnici,“ napísal na sociálnej sieti poslanec za PS Oskar Dvořák obviňujúc riaditeľa Plesníka z toho, že hoci vyplatil firme za výmenu nevhodných potrubí, nestalo sa tak. Dolinková ho mala podľa Dvořáka odvolať, no ona namiesto toho „zľahčuje a evidentne klame“.

„Nový rozbor vody z trečianskej nemocnice jasne dokazuje, že sme mali pravdu. A je zároveň poslednou kvapkou. Preto sme dnes začali zbierať podpisy na jej odvolanie,“ avizoval ešte začiatkom septembra Dvořák.

&set=a.146003731711764

SIS: Národné bezpečnostné analytické centrum je v čiastočnej pohotovosti
Riaditeľ Slovenskej informačnej služby (SIS) Pavol Gašpar v piatok po konzultácii s ministrom vnútra Matúšom Šutajom Eštokom (Hlas-SD) a predstaviteľmi ostatných bezpečnostných zložiek rozhodol o uvedení Národného bezpečnostného analytického centra... Čítať ďalej
13 | 09 | 2024 | Ivan Mihale

Návrh podali v stredu

Opoziční poslanci Oskar Dvořák (PS), Tomáš Szalay (SaS), Peter Stachura a František Majerský (obaja KDH) informovali, že ešte v stredu, 11. septembra bol do parlamentu podaný návrh na odvolanie ministerky Dolinkovej Okrem stavu v trenčianskej nemocnici ju kritizujú aj za manažérske zlyhanie pri projektoch Plánu obnovy a odolnosti.

 „Podarilo sa nám zozbierať všetky podpisy potrebné na zvolanie schôdze na odvolávanie ministerky Dolinkovej, ktoré teda aj zároveň v stredu podáme. Predseda NR SR alebo poverený podpredseda bude mať následne sedem dní na to, aby zvolal samotnú schôdzu," poznamenal Dvořák na tlačovej konferencii pred podaním návrhu.

Dolinkovej opozícia vyčíta situáciu so zdravotníckym personálom na kardiológii vo FNsP Trenčín. „Ministerka Dolinková svoj post nezvláda. Takto náročný post potrebuje človeka, ktorý je manažér, ktorý je zdatný, ktorý dokáže ísť možno aj proti vetru," podotkol Stachura. Opozícia Dolinkovú kritizuje aj kvôli hospodáreniu vo Všeobecnej zdravotnej poisťovni, tvrdia tiež, že Dolinková ustupuje hoaxerom a dezinformáciám. Upozornili aj na neriešenie problémov v ambulantnom sektore či s nedostatkom sestier. Apelovali preto na premiéra Roberta Fica (Smer-SD), aby sa situáciou v zdravotníctve začal zaoberať.

Ona sa z nej skutočne napila!

Zuzana Dolinková odmieta, aby sa medzi pacientmi šíril strach ešte aj z toho, aby sa napili, podľa opozície baktériou Legionella kontaminovanej vody. Na sociálnej sieti preto zverejnila video, na ktorom si v trenčianskej FNsP do pohára sama napustila vodu a napila sa z nej. Tak, ako ju k tomu vyzvala opozícia.

„Opozícia nám tu šíri už nejaký ten piatok, že voda v trenčianskej nemocnici ohrozuje ľudí a je závadná. Ich argumenty sú však, ako Szalayova voda, postavené na klamstve a strašenie ľudí, ktorých si opozícia politikárčením berie za rukojemníkov,“hovorí Dolinková, ktorá s čistým svedomím hovorí, že tamojšia voda spĺňa všetky potrebné normy kvality a je bezpečná.

Upokojila pacientov

„Pacienti sa tak nemusia báť zastrašovania opozíciou, ich vymyslenými pseudotémami a klamstvami. Myslia si, že stokrát opakovaná lož sa stane pravdou a toto je žiaľ ich pracovná metóda,“konštatuje Dolinková a dodáva, že ide len o amaterizmus a populizmus Szalaya a spol. Ich lacné politické gestá by podľa nej mala vystriedať poctivá opozičná práca.

Záhorie čakajú krušné dni. Čo robiť v prípade evakuácie?
Všetky varovné systémy hovoria, že najbližšie dni prinesú búrlivé počasie. Povodne, či dokonca záplavy, ktoré môžu priniesť, si môžu vyžiadať aj potrebu evakuácie obyvateľstva. Ministri z krízového štábu Tomáš Taraba (životné prostredie, nom. SNS)... Čítať ďalej
13 | 09 | 2024 | Eka Balaskova

RÚVZ v tom má jasno už viac, ako mesiac

Ešte v polovici augusta Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Trenčíne vydal stanovisko, podľa ktorého je voda v tamojšej nemocnici nezávadná. K 8. augustu 2024 bolo odobratých celkovo 35 vzoriek pitnej vody a 60 vzoriek teplej vody.

„Vo vzorkách pitnej vody odobraných vo FN Trenčín nebola zistená prítomnosť Legionella,“píše sa na stránke úradu. Stanovisko tiež uvádza, že k 8. augustu tohto roka neboli zaznamenané žiadne prípady ochorenia spôsobených baktériou Legionella spp. u pacientov a personálu Fakultnej nemocnice Trenčín.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok