Anna Belousovová: Danko kupčí aj s národným presvedčením a ideálmi
14 | 09 | 2024 I Eka Balašková

Anna Belousovová je dnes už niekoľko rokov mimo parlamentnej politiky, no prehľad o nej má stále. Práve tie roky jej dávajú určitý nadhľad a vďaka skúsenostiam môže veci hodnotiť nezaujato, hoci ju z toho obviňujú mnohí. Tentokrát na sociálnej sieti píše, že myšlienkové a názorové posuny SNS nepovažuje za normálne.

Belousovovej ide o názorový posun pri osobe Františka Mikloška. Toho SNS ako prípadného predsedu NR SR odmieta, no o pár dní súhlasí s jeho nomináciou na post podpredsedu. Belousovová preto zdanlivo nerozumie, že logické argumenty pri jednej funkcii už pri druhej neplatia. Politička za tým vidí kšeft – národniari podporia Mikloška na post podpredsedu, KDH-ci by mohli podporiť Danka na post predsedu. Lenže Mikloškove historické počiny, zachované v podobe hlasovaní z neho podľa Belousovovej rozhodne nerobia vhodného kandidáta na žiaden vedúci post v Národnej rade. Politička nešetrí ani SNS, ktorú vedie niekto, kto svoje ideály kedykoľvek zobchoduje za svoj prospech.

Zacítili príležitosť?

KDH aktuálne navrhuje, že ak si koalícia nezvolí svojho predsedu Národnej rady Slovenskej republiky, ponúkne spolu s opozíciou na túto druhú najvyššiu ústavnú pozíciu v štáte Františka Mikolška. A nemastné - neslané KDH bez chuti, vône i politického zápachu zrazu rozčerilo vody. Nominácia Františka Mikloška, už len v štádiu úvahy, môže totiž úplne zmeniť politickú stratégiu koalície v otázke personálneho riešenia postov v parlamente.

Dankove argumenty „včera“

„Keď opozícia prišla s nápadom navrhnúť Františka Mikloška na post predsedu NR SR, Andrej Danko sa vyjadril, že SNS nepodporí F. Mikloška na tento post, lebo František Mikloško je Šimečkova bábka, Mikloško má zenit už dávno za sebou a Šimečka Mikloška len zneužíva, pretože bol jedným zo zakladateľov Nadácie Milana Šimečku,“ pripomína Belousovová Dankove argumenty proti Mikloškovi ako predsedovi NR SR.

Návrat "starého parlamentného barda" do čela NR SR?
Je fakt, že ako novinár som si ho v časoch jeho politického výslnia vážil. Aj ako občan. A nielen ja. Bolo za čo. Je z úplne inej garnitúry politikov, ako tí dnešní tliachači. Je síce "na druhej strane mojej politickej rieky", ale je to človek... Čítať ďalej
10 | 09 | 2024 | Ivan Brožík

Dankove argumenty „dnes“

„Prešlo len pár hodín a je na svete nové vyjadrenie SNS o tom, že ak bude odvolaný Šimečka, strana podporí Františka Mikloška na post podpredsedu NR SR. Pýtate sa, aká je v tom logika, keď na post predsedu parlamentu je F. Mikloško za zenitom atď, ale na post podpredsedu parlamentu to už neplatí? Odpoveď je veľmi jednoduchá,“ myslí si Belousovová.

Kšeft je za tým!

„Kšeft medzi SNS a KDH. Danko podporí Mikloška na podpredsedu NR SR a KDH z vďačnosti podporí Danka za predsedu parlamentu. Aké jednoduché. V takom prípade už "národniarom" vôbec nevadí, že František Mikloško hlasoval spolu s ostatnými kádehakmi proti Deklarácii o zvrchovanosti Slovenska, proti vzniku Slovenskej republiky atď,“ pripomína politička a prikladá tabuľku hlasujúcich.

Facebook / Anna Belousovová | Podobné hlasovania z Františka Mikloška rozhodne nerobia pronárodného kandidáta na akýkoľvek post vo vedení NR SR

Kam sa SNS dostala

„Tento politický kšeft je názornou ukážkou, kde sa dnes SNS pod vedením Danka dostala. Je len nástrojom jedného človeka na uspokojovanie jeho chorých chúťok a ambícií. Za každú cenu... Aj za cenu a morálneho kupčenia s tým, čo by nemalo byť na predaj. S národným presvedčením a ideálmi. A paradoxom doby je, že s nimi obchoduje ten, čo ich podľa mňa nikdy nemal ...,“uzatvára svoj status smutným konštatovaním Anna Belousovová.

Hlas ľudu: A je to, „povedali by“  Pat a Mat
V KDH si zas povedali, že to, čo nevie koalícia vyriešiť za šesť mesiacov, oni vedia urobiť. A tak prišli s návrhom, o ktorom sa už dlhšie hovorí. Na funkciu predsedu NR navrhnú svojho poslanca Františka Mikloška. Ten už má skúsenosti s riadením... Čítať ďalej
10 | 09 | 2024 | Mária Škultétyová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok