Ako prebieha vyšetrovanie atentátu na premiéra? Žilinka prezradil detaily
13 | 09 | 2024 I Ivan Mihale

Generálny prokurátor Maroš Žilinka uverejnil na sociálnej sieti status, v ktorom tvrdí, že vyšetrovanie atentátu na predsedu vlády Slovenskej republiky Roberta Fica prebieha plynule a OČTK aktívne vykonávajú všetky procesné úkony nevyhnutné k náležitému zisteniu skutkového stavu veci a dosiahnutiu účelu trestného konania.

V doterajšom priebehu trestného konania boli podľa Žilinku zo strany OČTK vykonané konkrétne tieto procesné úkony:

1 výsluch zadržaného, 2 výsluchy obvineného, 2 výsluchy poškodených, 111 výsluchov svedkov, 1 výsluch znalca, 1 obhliadka miesta činu, 1 prehliadka iných priestorov, 2 domové prehliadky, 24 zaisťovacích úkonov (vydanie veci podľa § 89a Trestného poriadku), úkony podľa V. hlavy Trestného poriadku (zabezpečovanie informácií), 1 zadržanie a otvorenie zásielky, 4 prehliadky tela, 31 úkonov k previerkam podaní od občanov, 8 pribratí znalca, 18 znaleckých posudkov a odborných vyjadrení, 4 žiadosti o doplnenie znaleckých posudkov.

Ďalej 10 návrhov na príkaz na oznámenie údajov o telekomunikačnej prevádzke, 6 žiadostí o urýchlené uchovanie počítačových údajov, 5 žiadostí o právnu pomoc do USA, Českej republiky (EVP) a Švédskeho kráľovstva (EVP), 54 žiadostí o bankové údaje, 2 žiadosti o vyčíslenie škody, 33 žiadostí o poskytnutie súčinnosti (§ 3 Trestného poriadku), 2 žiadosti o ustanovenie obhajcu, 1 návrh na vzatie do väzby, 1 návrh na zmenu dôvodov väzby, 2 návrhy na vykonanie domovej prehliadky, 2 príkazy na vydanie zásielok,1 pribratie prekladateľa.

Súčasťou vyšetrovania je podľa generálneho prokurátora aj komplexná a rozsiahla analýza a vyhodnocovanie zadovážených dôkazov a informácií.

GP Maroš Žilinka: JE TO LEN NEODBORNOSŤ REDAKTORA DENNÍKA SME?
Dňa 12.09.2024 bol v denníku SME uverejnený článok s názvom „Eurofondy strážia elévi“, „Eurofondy vyšetrujú ľudia bez skúseností“. Tento článok považuje generálny prokurátor SR Maroš Žilinka za TENDENČNÝ, obsahujúci NEPRAVDIVÉ TVRDENIA, ktorými je... Čítať ďalej
12 | 09 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok