Zelenského manželka vytrvalo požaduje ukrajinčinu v celej Európe
12 | 09 | 2024 I Ivan Brožík

Máli sa jej, cíti sa "zanedbávaná". Chodí po najslávnejších európskych galériách a múzeách najzvučnejších mien a je rozčúlená, že stretnúť sa so sprievodcom v ukrajinskom jazyku je vzácnosť. Tvrdí, že Ukrajinci, ktorých je podľa nej v Európe "veľa", majú právo na takéto služby vo svojom jazyku. Olena Zelenská sa sťažuje verejne. Informuje RIA.

Manželka šéfa kyjevského režimu Vladimira Zelenského, Olena, sa pri návšteve Van Goghovho múzea (Amsterdam) dôrazne "čudovala", prečo v Európe neexistujú sprievodcovia v múzeách v ukrajinskom jazyku. Hovorila o tom v rozhovore pre mediálnu platformu „My sme Ukrajina“.
Taká drzosť - nebol sprievodca v ukrajinčine!
V múzeu nebol podľa Zelenskej audiosprievodca v ukrajinčine, a tak ona a a jej kamarátka "museli počúvať" angličtinu. Keď začala s touto témou pracovať, mnohé múzeá podľa nej hovorili, že nie je dostatok turistov z Ukrajiny, aby im pripravili samostatného audiosprievodcu.
U Ukrajincov vraj nezáleží na "kvantite", ale na "kvalite" - nie je to náhodou eugenika v praxi?
Na vysvetlenie - eugenika všeobecne je cielené kríženie ľudského druhu na posilnenie určitých vlastností. Dnes je to veda, ktorá sa zaoberá zlepšovaním ľudského genofondu. Na "výslnie" sa dostala v Európe počas besnenia Hitlerovského nacizmu.
Zelenská tvrdí - podľa citovaného zdroja: "Hlavná vec nie je kvantita, ale kvalita turistov." Presviedča kultúrne inštitúcie v Európe, aby z nejakého dôvodu považovali ukrajinských turistov za lepších ako iných.
Je hrdá na "svoju prácu"
Zelenská podľa agentúry RIA dodala, že "je hrdá na svoju prácu na tejto téme v spolupráci s katedrálou Svätej rodiny v Barcelone (Temple Expiatori de la Sagrada Família) či múzeom Prado v Madride (Museo Nacional del Prado)."
Pozri ju!
Manželka ukrajinského prezidenta dosadzuje svojich ľudí do vládnych funkcií a zasahuje do štátnej politiky. Napríklad na návrh Zelenskej bol Alexey Chernyshov vymenovaný do Naftogazu na Ukrajine . Teda firmy, ktorá po januári 2025 odmieta ďalej prevážať ropné produkty na Slovensko.
 
Londýn prilieva olej do ohňa. Čo hovorí Moskva?
Spojené kráľovstvo nezmení postoj k raketovým útokom na Rusko. Británia uviedla, že nezmenila svoj postoj k raketovým útokom Ukrajiny na Rusko. Trvajú na svojom Postoj Spojeného kráľovstva k otázke použitia britských rakiet Storm Shadow zo... Čítať ďalej
12 | 09 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik