Utrhnutý Pročko: Gašparovo vystúpenie prirovnal k fraške. Tým však neskončil!
12 | 09 | 2024 I Eka Balaskova

Ak niekto očakával, že Matovičovo hnutie a jeho poslanci v NR SR sa po odchode dvoch poslancov spamätajú a pochopia, že týmto štýlom politiky to dotiahnu skutočne len na smetisko dejín, po dnešnom odvolávaní Michala Šimečku (PS) zrejme pochopí, že toto hnutie už prišlo aj o posledné zvyšky súdnosti. Presvedčí ho o tom okrem iného aj reakcia Jozefa Pročka (Matovičovo hnutie) na Tibora Gašpara (Smer-SSD). Pročko sa pritom už pred vystúpením Gašparovho predrečníka v pléne neovládol a z pozadia bolo počuť jeho výkriky, na čo ho predsedajúci Andrej Danko (SNS) musel vyzvať na kľud.

Tibor Gašpar ho ešte pred úvodom príspevku vyzval na slušné správanie a uistil ho, že ak sa k nemu nevráti ani počas Gašparovho vedenia schôdze, ten ho z rokovacej sály vykáže.

Gašpar: Šimečka nemôže vykonávať funkciu podpredsedu NRSR nezávisle a zodpovedne
Michal Šimečka nemôže vzhľadom na podozrenia a zistenia vykonávať funkciu podpredsedu Národnej rady (NR) SR zodpovedne, nezávisle, nestranne a v súlade s najvyššími etickými a právnymi štandardmi. Uviedol to poslanec Tibor Gašpar (Smer-SD), ktorý... Čítať ďalej
12 | 09 | 2024 | Ivan Mihale/tasr

Pročko na Gašpara reagoval prirovnaním jeho vystúpenia k vystúpeniu Šimečkovej partnerky.

„Je to taká fraška, to je môj hodnotiaci úsudok. Obrovská fraška. A ja vám zatlieskam a Andro ma ide vyhodiť zo sály za to! Tak si musíte v tej koalícii dohodnúť, či sa môže tu v sále tlieskať, alebo nesmie. Andro zakázal jedlo a Horalky, ale tlieskanie zakážeme v sále? A keď niekto zapíska, veď pískanie je prejavom súhlasu alebo nesúhlasu, takže to si musíte dať do rokovacieho poriadku, aby tu Andro neovplyvňoval tých ľudí,“ hovorí Pročko skutočne „k veci“.

„Takže Tibor, tá tvoja fraška, ktorú tu predvádzaš a hlavne to, ako tu rozprávaš o tom, že rodinkárstvo je strašne zlá vec a je to proti morálke a cti, už ti to tu povedali, ale Tibor, tvoj syn, ktorý nevie preukázať majetok, odkiaľ má majetok je šéfom SIS. Tvoj syn, ktorý chce zabiť Lipšica je šéfom SIS! Tibor, čo je horšie rodinkárstvo,“rozbehol sa Pročko, nezabúdajúc ani na Bődőra, ktorému Gašpar podľa Pročka daroval políciu.

„A ty tu hovoríš o cti? A ja som ti zatlieskal za túto frašku a Andro ma ide za to vyhodiť zo sály! Dohodnite si chlapci, či porušujem rokovací poriadok tlieskaním, alebo nie,“ zakončil svoj výstup Pročko.

Začala sa diskusia k odvolávaniu Šimečku
Národnej rade (NR) SR sa začala diskusia k odvolávaniu Michala Šimečku (PS) z postu podpredsedu parlamentu. Písomne sa do nej prihlásilo 50 rečníkov, z toho šesť za klub. O návrhu bude parlament rokovať až do úplného skončenia diskusie, teda v... Čítať ďalej
12 | 09 | 2024 | Ivan Mihale

"Pročko si asi zabudol dať lieky. Chytil záchvat tlieskania,  silného, intenzívneho, priam neurotického, občas doplneného pískaním, možno ani nevie čomu tlieska, ale tlieska. Asi len chce zaujať. Normálne rozmýšľam nad povinnou prítomnosťou psychiatra v pléne. Pani doktori, hláste sa, študijného materiálu na doktorandské štúdium je tu habadej, možno aj na docentúru, profesúru," zhodnotil Pročkovo správanie na Telegrame Ivan Ševčík (SNS(NK)

Živé vysielanie z NR SR:

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik