Tibor Gašpar pri odvolávaní Šimečku aj o tých pod balkónom, ktorí vládli (VIDEO)
13 | 09 | 2024 I Eka Balaskova

Podpredseda NR SR Tibor Gašpar (Smer-SSD), ako navrhovateľ odvolania Michala Šimečku (PS) z postu podpredsedu NR SR konštatuje, že by sme mali vedieť, že Slovensko zmizlo z mapy sveta. Vlastne to povedal Michal Šimečka a Gašpar presne túto vetu od neho očakával. A Gašpar mu vo svojom príspevku v rozprave dal za pravdu – Slovensko zmizlo z mapy sveta vďaka predchádzajúcej vláde, ktorá sedí pod balkónom a vďaka nej tu máme štátny dlh 24 miliárd navyše.

Prepis príspevku Tibora Gašpara do rozpravy

„A vy ste sa na tom istým spôsobom podieľali nie priamo, pretože nie vy ste vládli. Boli tam síce nejaké hlasovania zo strany pána Valáška, ale boli tam minimálne vaši partneri z opozície – strana Sloboda a solidarita. A mohol by som tu o tých ekonomických dopadoch tohto trojročného vládnutia veľa hovoriť.

Lebo toto čo tu vy predvádzate a snažíte sa povedať, že sú za to zodpovedné vlády Smeru, tak vám niekoľkokrát minister financií jasne povedal, akým spôsobom odovzdávala vláda Smeru, alebo potom vláda Petra Pellegriniho štátny rozpočet a ako na tom Slovensko bolo,“ povedal v rámci rozpravy ďalej Gašpar.

Gašpar: Šimečka nemôže vykonávať funkciu podpredsedu NRSR nezávisle a zodpovedne
Michal Šimečka nemôže vzhľadom na podozrenia a zistenia vykonávať funkciu podpredsedu Národnej rady (NR) SR zodpovedne, nezávisle, nestranne a v súlade s najvyššími etickými a právnymi štandardmi. Uviedol to poslanec Tibor Gašpar (Smer-SD), ktorý... Čítať ďalej
12 | 09 | 2024 | Ivan Mihale/tasr

Toto je pomsta na mojej osobe na Šimečkovi na mojej rodine a pani kolíkovej aj to tu zaznelo. Prosím vás to, že tu čítame konkrétne údaje z Centrálneho registra zmlúv, že hovoríme o čiastočných výsledkoch auditu ministerstva spravodlivosti, to je pomsta? Ja vám poviem čo bola pomsta.

Pomsta bola to, čo tu robili v rokoch 20-23 tam pod balkónom, ktorých už tretíkrát spomínam.

Ja som rád, že také politické ústavné právo je a nikto ich nespochybňuje a keď demonštrantov budete zhromažďovať a zvolávať každý týždeň, ja môžem byť len rád, lebo konečne sa napĺňa to, čo tí občania nemohli robiť. Možno pred rokom 89,“

Niekoľkokrát tu zaznelo pri faktických poznámkach, že však nie sú dôvody na jeho odvolávanie. Toto, čo rozprávame, to je buď vyfabulované, alebo sú to moje možno nielen moje, ale všetkých navrhovateľov, subjektívne závery, ale teda zosobňujem navrhovateľa, tak poviem moje. Pán Šimečka, aké boli dôvody na odvolávanie ministerky kultúry a ministra spravodlivosti za to, že konali zákonne za to, že sa vám ako opozícii tento postup nepáčil? Bol to postup v súlade so zákonom. Za to, že chránia rozpočtové prostriedky štátu za to, že ich kontrolujú ako sa prideľujú, to chcete spochybňovať? To má byť dôvod na ich odvolávanie?

„Odišla pani Bihariová, ale justičné krivdičky to nazvala. Tak tuto zomierali ľudia vo väzbách a to boli justičné krivdičky. Rozumiete čo som tu potom počul: Správy o porušovaní právneho štátu – vidíte, ako sú tvorené. Okrem listov premiéra súdna rada musela zaujať vážne stanovisko k tomu, ako sa tvorila posledná správa o stave právneho štátu na Slovensku. Jej kapacity, ktoré sú v súdnej rade jednoznačne povedali, že boli obídené, že ich stanoviská neboli akceptované.

Jana Vaľová brutálne naložila progresívcom
Počas štvrtkového odvolávania Michala Šimečku (PS) z postu podpredsedu NR SR prišiel na pretras aj argument, že projekty šimečkovských mimovládok boli podporované aj počas uplynulých vlád Smeru. Poslankyňa Jana Vaľová (SMER - SSD) v rozprave... Čítať ďalej
12 | 09 | 2024 | Eka Balaskova

„Zahladzovali sme konania našich ľudí, skúste vybrať konkrétny - tu na tejto pôde a povedzte mi, ktorí. Ja vám teda odpoviem, ale konkrétne ktorých vy konanie dodnes obhajujete a tvárite sa, že sú to tí najkvalitnejší – áno, čurillovcov. Tých, ktorí sú stíhaní, kde ja už dneska mám aj postavenie poškodeného, kde je obvinený Ďurka, Čurilla, Šurek a Daňko. Aby sme si rozumeli to sú to sú tí vaši ľudia. Dodnes ste nestihli ani raz povedať vážnym spôsobom – Áno, tak asi nejaké pochybenia by tu boli. Prečo nevoláte po zriadení, špeciálnej a dostatočne veľkej Komisie, po čom aj ja volám, či zo strany prokuratúry alebo polície, aby sme sa dozvedeli všetci pravdu?

Je to v záujme nás, všetkých nás. Ja budem rád, ak sa dozvieme kompletnú pravdu o tom období. Lebo zodpovední sedia zase tam hore pod balkónom. A pani Kolíková? Neodpustili ste si zvyšovanie krádeží ako argument toho, ako Slovensko vyzerá v dôsledku novely trestného zákona. Tak pani Kolíková za 8 mesiacov tohto roka poklesla majetková trestná kriminalitou v porovnaní s rokom 2023 o 2322 trestných činov. Poklesla. A keď si dáme otázočku, no nie sú to teraz priestupky? Tak priestupky poklesli o 2700, majetkové priestupky. Tak neviem kde chodíte na tieto bludy použijem váš výraz. Kedy hovoríte o zvýšenej kriminalite? Skúste prísť povedať fakt a číslo.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik