Putin vystríha! NATO sa rozhoduje
12 | 09 | 2024 I Milan Laca
Vstúpi NATO priamo do konfliktu na Ukrajine? 

Putin: NATO sa rozhoduje, či sa priamo zapojí do vojny.

Varovanie
Krajiny NATO diskutujú o možnosti priamej účasti na konflikte na Ukrajine, vyhlásil ruský prezident Vladimir Putin.
„Ak padne rozhodnutie, bude to znamenať priamu účasť krajín NATO vo vojne na Ukrajine. To výrazne zmení samotnú podstatu a povahu konfliktu. Bude to znamenať, že Spojené štáty a Európske krajiny sú vo vojne s Ruskom“.
Pre zamilovaných do USA: Pentagon simuluje jadrový útok na Európu
Americká armáda má v úmysle simulovať následky jadrového výbuchu na Rusko a oblasť východnej Európy. Desivú informáciu uverejnila agentúra RIA Novosti. Američania chcú ísť na to cez oslabovanie potravinovej bezpečnosti v krajinách východnej Európy... Čítať ďalej
12 | 09 | 2024 | Ivan Brožík
Ako to vidí...
Podľa neho teraz dochádza k zámene pojmov - nehovoríme o umožnení kyjevskému režimu zasahovať západnými zbraňami na ruské územie. Urajinské sily to už robia pomocou dronov a iných prostriedkov. "Ale pokiaľ ide o použitie západných vysoko presných zbraní dlhého doletu, toto je úplne iný príbeh" zdôraznil ruský prezident.
Prichádza rozhodnuite?
„Letové úlohy pre tieto raketové systémy môžu v podstate vykonávať len vojenskí pracovníci z krajín NATO. Preto nejde o to, či povoliť ukrajinskému režimu zasiahnuť Rusko týmito zbraňami. Ide o to, aby urobili rozhodnutie, či sa sú krajiny NATO sú priamo zapojené do vojenského konfliktu, alebo nie. Ak toto rozhodnutie padne, nebude to znamenať nič iné ako priamu účasť krajín NATO, USA, európskych krajín vo vojne na Ukrajine“.
USA sa rozhodujú 
Americký prezident Joe Biden povedal, že otázka udelenia povolenia Kyjevu použiť zbrane s dlhým doletom na údery hlboko do ruského územia sa stále rieši. Britské noviny The Financial Times  napísali, že v tejto téme panuje v americkej administratíve rozkol.
Čo im chcú dať?
Podľa agentúry Reuters, Spojené štáty plánujú odovzdať kyjevskému režimu rakety dlhého doletu vzduch-zem, ktoré by sa mohli objaviť na Ukrajine o niekoľko mesiacov.
Londýn prilieva olej do ohňa. Čo hovorí Moskva?
Spojené kráľovstvo nezmení postoj k raketovým útokom na Rusko. Británia uviedla, že nezmenila svoj postoj k raketovým útokom Ukrajiny na Rusko. Trvajú na svojom Postoj Spojeného kráľovstva k otázke použitia britských rakiet Storm Shadow zo... Čítať ďalej
12 | 09 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik