Milan Uhrík je šokovaný z rozhodnutia vo Veľkej Británii (VIDEO)
12 | 09 | 2024 I Eka Balaskova

10. septembra svet obletela správa, že vo Veľkej Británii sa na slobodu z väzenia dostane niekoľko stovák väzňov pred tým, ako im uplynie doba súdom vymeraného trestu. Ostrovná krajina tak chce predísť kolapsu, ktorý im hrozí v preplnených väzniciach. Europoslanec Milan Uhrík (Republika) toto riešenie vo videu na sociálnej sieti kritizuje ako nepremyslené, až nebezpečné.

V utorok sa do ulíc britských miest rozbehlo množstvo prepustených väzňov. Rozhodla tak vláda, ktorá chce predísť kolapsu britských väzníc, keďže nie je schopná potrebného navýšenia kapacít. Milan Uhrík je šokovaný z toho, že na ulicu vyjde množstvo dílerov drog, ktorým progresívna britská vláda, ak nemajú ubytovanie, poskytne bývanie v hoteloch. Uhríkovi je preto jasné, že Britské ostrovy čaká nárast kriminality. V krátkosti tiež informoval o zasadnutí frakcie Európa suverénnych národov, ktorá by podobné rozhodnutia určite nepodporila.

Tisícsedemsto väzňov

Úrad premiéra Veľkej Británie informoval, že prepustenie zhruba 1.700 väzňov má zabrániť „nekontrolovanej kriminalite" – vo väzniciach nie je priestor pre nových odsúdených, informuje portál HNonline. Program predčasného prepustenia sa nemá ýkať osôb odsúdených za sexuálne delikty, terorizmus, domáce násilie a ďalšie násilné trestné činy.

Avizujú problémy

Hlavný väzenský inšpektor Charlie Taylor zároveň upozornil, že mnohí z prepustených nie sú pripravení na život na slobode – mnohí nemajú domov a tak vzniká riziko, že sa dopustia ďalších trestných činov. Práve Taylorova nedávna správa hovorí, že behom najbližších štyroch rokov by mal počet väzňov vzrásť o 27-tisíc, no nové kapacity vybudované nebudú.

Londýn prilieva olej do ohňa. Čo hovorí Moskva?
Spojené kráľovstvo nezmení postoj k raketovým útokom na Rusko. Británia uviedla, že nezmenila svoj postoj k raketovým útokom Ukrajiny na Rusko. Trvajú na svojom Postoj Spojeného kráľovstva k otázke použitia britských rakiet Storm Shadow zo... Čítať ďalej
12 | 09 | 2024 | Milan Laca

Namiesto väzníc hotely

„Počuli ste, čo vymyslela progresívno ľavicová vláda vo Veľkej Británii? Rozhodli sa prepustiť tisícsedemsto väzňov, prevažne drogových dílerov, na ulicu, na slobodu. Namiesto väzníc im za štátne peniaze platiť hotely. Áno, hotely,“ konštatuje Uhrík.

Čo si od toho sľubujú?

„Keď človek číta takéto správy zo zahraničia, tak sa ani nemôže čudovať, že na tom západe to postupne upadá, pretože čo iné sa dá čakať od toho, keď prepustíte 1.700 nejakých narkomanov alebo dílerov drog na ulicu, ako to, že vám stúpne kriminalita,“ poznamenáva europoslanec s tým, že je mu ľúto ľudí, ktorí musia rešpektovať takéto rozhodnutia vlád, ktoré ničia ich vlastné národy.

Toto by ich frakcia netolerovala

V závere videa Uhrík informuje o rokovaní frakcie Európy suverénnych národov a následne aj poslaneckého klubu.

„Pripravujeme množstvo zaujímavých legislatívnych aktivít, ale jednu vec chcem zdôrazniť. Keby boli strany z frakcie Európy suverénnych národov pri moci, či už na Slovensku, alebo vo väčšine európskych krajín, tak v žiadnom prípade by sme drogových dílerov na slobodu nepúšťali a už v žiadnom prípade im neplatili za štátne peniaze hotely,“ uzavrel Uhrík.

Sumár mailových útokov na školské vzdelávacie inštitúcie na Slovensku – september 2024  
Sumár mailových útokov na školské vzdelávacie inštitúcie na Slovensku – september 2024, na základe aktívnej komunikácie medzi ústrednými orgánmi štátnej správy informujeme žiakov, študentov a obyvateľov Slovenskej republiky o pokračujúcich útokoch... Čítať ďalej
11 | 09 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik