Keď nastane hviezdny čas producírovania sa. Cirkusanti a lacné heslá...
12 | 09 | 2024 I Ivan Brožík

Dalo sa čakať. Veľká hviezdna chvíľa "maličkých" opäť po prázdninách nadišla. V Trnave zrušili jarmok, v Rači zrušili vinobranie, mnohé podujatia tohoto typu sa počas víkendu neuskutočnia. Cirkusanti a lacné heslá či jarmočná ponuka majú od štvrtka sabat v rokovacej sále NR SR. Už len ten burčiak! Ale aj bez neho pôsobia  vystúpenia mnohých opozičných poslancov, ako by boli "pod vplyvom". A to pod vplyvom nielen alkoholu. Určite nie však mozgu.

Prekvapil ale Matovič." Gay schvaľoval dotáciu gayom na dúhový pochod." A určite nielen tým.  Využil síce hlavnú tému -  odvolávanie Michala Šimečku z postu podpredsedu NR SR na obvyklé hromy a blesky na adresu Roberta Fica, ale naložil Progresívnemu Slovensku tak, ako doteraz nikto. Dokonca ani ako SMERU či HLASU. "Je mi z toho ľudsky zle". Na vysvetlenie - Matovičovi je "zle z toho, ako sa Progresívne Slovensko bratríčkuje s mafiou mimo kamier". Objektívne treba uznať, že vystúpenie Igora Matoviča bolo počúvateľné. Bolo adresné, obsažné, prekvapujúce a trefné. Dokonca aj protokolárne akceptovateľné. Urážky obliekol do inotajov, tak sa to dalo.

Lenže - zahučal Pročkovský Kolíkizmus a iní exoti

Vystúpenia Ondreja Dostála z Občianskej konzervatívnej strany, ktorý kandidoval za SaS, už fakt nudia. Pred mnohými rokmi bývali osviežením, žiarili vtipným intelektom, dnes je to unudená a povýšenecká potreba reagovať na každého a na všetko, čo a kto  svet vidí a vníma inak ako poslanec. Nie, nie sú hlúpe, sú iba strašne nudné a otravné. V konečnom dôsledku nič neriešiace a nikam vedúce. Ale stále je to ešte znesiteľnejšie ako ten "lampasácky" hlas (prepáčte, permanentne "nasratý") a intonácia Márie Kolíkovej. Vždy mám pri ňom pocit, že práve niekde na National Geographic sledujem dokumentárny film o "Vzostupe a páde tretej ríše" (Inak, seriál je nesmierne skvelý a informatívny.) Ale aj tá Mária sa dá ešte ako-tak, pri dostatočnej miere odbiehania niekam od zdroja zvuku, zvládnuť. Pročko je však iná "káva".

To je proste mix všetkého, ale nevkusný ako tretky na jarmoku

Nerád pozerám pseudozábavné programy na kanáloch (v kanáloch) niektorých súkromných vysielateľov. Lenže, je úplne ich problém, čo vysielajú a môže im byť "šumafuk", čo ja rád a čo ja nerád. Ak sa rozhodnú ukazovať holé zadky a holé predky, je to ich vec. Ak sa tak však v parlamente rétoricky producíruje poslanec, platený aj z mojich daní, vie ma to rozhádzať. Pročkova melodramatická intonácia, akustická predimenzovanosť hlasitosti a v tom celom intelektuálna tuposť a prázdnota, stranícka servilnosť, to je nestráviteľné. Ľudia by mali svoju hlúposť umne ukrývať, nie si ju ako transparent vytasiť na čelo a ešte sa tým ukájať. Naviac - pán poslanec Pročko systematicky robí z rokovacej sály parlamentu stôl štamgastov v štvrtej cenovej krátko pred zatváracou hodinou. Jeho rétorické pľuvance sú fakt nechutné. No, ako pľuvance všeobecne. Brr.

Jedno však bolo predsa len pozitívne

Opozícia svojimi vystúpeniami vyslala do verejnosti signál, jasný a zreteľný, že bude ešte dlho bezzubá, trápna a hlavne rozhádaná. Matovičovcov k nej neprilepí žiaden "superkleber" , zostávajú opozičným solitérom. KDH je aj naďalej ako voda - učili sme sa, že tekutina bez farby, chuti, vône či zápachu a rieši si svoje vnútorné izmy a dilemy. A SaS po odchode Richarda Sulíka, ale aj takých poslancov, ako bola napríklad Janka Bittó Cigániková, akokoľvek rozporuplná a myslením diskutabilná, už neponúka nič. Stavila na šimečkovskú anarchiu a rozvrat. So zdôraznením nevyhnutnej dúhovosti sveta. To je na voliteľnosť z pohľadu rozvážneho voliča málo.

Zvrátená doba nenásytného spôsobu dobre zamaskovanej totality
Kam sme sa to až dostali? Toto sú čo za totalitné praktiky? Prečo by mal riaditeľ Národného divadla v Košiciach vysvetľovať fotku s ministerkou kultúry? Veď toto je šialené. Totalitné praktiky u niektorých novinárov sa stali živnou pôdou pre... Čítať ďalej
12 | 09 | 2024 | Ján Marton

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik