Svet na pokraji jadrovej vojny? Belousovová varuje pred katastrofou!
13 | 09 | 2024 I Bari Zajačková

Anna Belousovová  zverejnila video, v ktorom detailne analyzuje súčasnú geopolitickú situáciu a varuje pred hrozbou jadrovej vojny. Jej varovania prichádzajú v čase, keď sa konflikt na Ukrajine nebezpečne vyhrocuje.

USA posielajú Ukrajine smrtiace zbrane

Belousovová považuje za mimoriadne znepokojujúce nedávne rozhodnutie USA dodať Ukrajine strely dlhého doletu pre stíhačky F-16. "Čo vlastne Spojené štáty americké chcú dosiahnuť? Či chcú stoj čo stoj dotlačiť Rusov k použitiu nejakých taktických jadrových zbraní?" pýta sa politička.

Tieto zbrane by umožnili Ukrajine zasiahnuť ciele hlboko na ruskom území, čo Belousovová považuje za nebezpečnú provokáciu. "To je ďalšia a ďalšia zradu provokácií, ale teraz provokácia, vďaka ktorej sa svet môže ocitnúť na hrane," varuje.

Rusko zareaguje tvrdo a bez milosti

Politička predpokladá, že Rusko na takéto ohrozenie svojho územia zareaguje mimoriadne tvrdo. Cituje vyjadrenia ruských predstaviteľov, podľa ktorých "odpoveď Ruska bude veľmi tvrdá alebo veľmi, až by som povedala, krutá."

Belousovová predvída, že Rusko najprv zintenzívni útoky na vojenské ciele na Ukrajine, a to "bez ohľadu na možné civilné obete." Ak by to nestačilo, nevylučuje ani použitie taktických jadrových zbraní.

Hrozba globálnej jadrovej katastrofy

Podľa Belousovovej sa svet ocitol na pokraji jadrovej vojny, ktorej následky by boli katastrofálne. Varuje: "Tá dobrá správa spočíva v tom, že to nebude dlho trvať, pokiaľ teda väčšina obyvateľstva zomrie. A tá horšia správa je, že tí, ktorí to prežijú, budú závidieť tým, ktorí sú mŕtvi."

Politička zdôrazňuje, že sme v bezprecedentnej situácii: "My sme v novej situácii, pretože v histórii ľudstva doteraz nikdy nemali tie proti sebe stojace strany k dispozícii jadrové zbrane."

Kritika slovenskej politickej scény

Belousovová v závere ostro kritizuje súčasnú slovenskú politickú scénu. Podľa nej sa politici správajú nezodpovedne a riešia malichernosti namiesto skutočných problémov.

"Je to bieda, to čo v tejto situácii predvádzajú koaliční a opoziční politici," hovorí Belousovová. "Nehnevajte sa, tak mne naozaj sa žiada parafrázovať ten známy román klasického autora, že je to lesk a bieda politických kurtizán."

Apeluje na politikov, aby sa "zobudili" a začali konať zodpovedne: "Prosím vás, začnite už konečne niečo normálne robiť, oddeľujte zrno od pliev a začnite sa správať zodpovedne k voličom a zodpovedne hlavne k Slovensku, k tomuto štátu."

Prezident je v Rakúsku, s Van der Bellenom ocenili dobré susedské vzťahy
Prezident SR Peter Pellegrini a rakúsky spolkový prezident Alexander Van der Bellen ocenili dobré susedské vzťahy svojich krajín a v spolupráci chcú pokračovať. Uviedli to v stredu na tlačovej konferencii po spoločnom rokovaní vo Viedni. Hlavy... Čítať ďalej
11 | 09 | 2024 | Gabriela Fedičová/TASR

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik