Škandál v bábkovom divadle: HERCI ZNEUŽÍVAJÚ DETI NA POLITICKÝ BOJ!
11 | 09 | 2024 I Bari Zajačková

V posledných dňoch sa slovenským internetom šíri šokujúca správa o kontroverznom vystúpení hercov Bratislavského bábkového divadla. Po detskom predstavení prečítali herci deťom politické vyhlásenie, čo vyvolalo vlnu kritiky zo strany verejnosti aj odborníkov.

Publicista a analytik Eduard Chmelár sa k tejto situácii vyjadril mimoriadne ostro: "Nič odpornejšie už v týchto dňoch neuvidíte. Herci Bratislavského bábkového divadla prečítali po predstavení deťom vyhlásenie na podporu štrajkovej pohotovosti."

Manipulácia s nevinnými detskými dušami

Podľa Chmelára ide o čistú manipuláciu s deťmi. "Takéto demagogické politické vyhlásenie je čistou manipuláciou s nevinnými detskými dušami," tvrdí. "Herci podsúvajú deťom, že klamári sedia vo vláde (v opozícii asi nie) a že ich treba poraziť, pričom sami zavádzajú."

Chmelár ďalej upozorňuje na zavádzajúce tvrdenia hercov: "Vo vyhlásení žiadajú zastavenie cenzúry a obmedzovania slobody tvorby. Ale až toto je čistá lož. Nič také sa totiž nedeje, iba aktivistickí herci podsúvajú verejnosti, že ak ministerka nenechá vo funkciách úradníkov ideologicky spriaznených s progresivistickou opozíciou, tak je tu diktatúra."

Zneužívanie detí na politické ciele

Chmelár zdôrazňuje, že zaťahovanie detí do politického boja je neprípustné: "Zaťahovať deti do politického boja je nielen ľudsky nízke, je to prejav zúfalstva. Kto sa k tomuto uchýli, už prehral."

"Bolo by to smiešne, keby si nebrali za rukojemníkov deti," dodáva publicista. "Aj ja mám výhrady k správaniu ministerky kultúry, ale podsúvať deťom, ktorí politici sú tí 'zlí' a ktorí 'dobrí' a zároveň im ideologicky (dez)interpretovať rozprávky, je ďaleko za hranicou prípustnosti akejkoľvek činnosti v divadlách platených z daní všetkých voličov."

Výzva na okamžitý zásah

Chmelár vyzýva na okamžitý zásah zodpovedných orgánov: "Žiadam Bratislavský samosprávny kraj a jeho predsedu, aby voči takýmto hrubým zneužívaniam detí na politický boj okamžite zasiahol, v opačnom prípade by mali zasiahnuť legislatívne poslanci NR SR a zakázať politické vyhlásenia pred detským publikom."

Na záver svojho vyjadrenia apeluje na hercov a organizátorov: "Spamätajte sa a prestaňte s tou ideologickou indoktrináciou. Ruky preč od našich detí!"

Tento incident vyvoláva vážne otázky o hraniciach politického aktivizmu a ochrane detí pred ideologickou manipuláciou. Zostáva len dúfať, že zodpovedné orgány sa touto situáciou budú seriózne zaoberať a prijmú potrebné opatrenia na ochranu našich najmenších.

TOTO JE SILNÉ! Ministerka kultúry reaguje na ataky progresívcov
O mimoriadne príjemnom večere v spoločnosti hercov, tanečníkov, baletných majstrov a spevákov z Národného divadla Košice informovala ministerka kultúry Martina Šimkovičová (nominantka SNS) pred niekoľkými dňami. Dnes reaguje na ataky, ktoré... Čítať ďalej
11 | 09 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik