Nevídané! Šéf KDH Majerský dal stopku vlastnej poslankyni
11 | 09 | 2024 I Ivan Brožík

Predseda KDH Milan Majerský prekvapivo informoval, že "stopol" legislatívnu iniciatívu vlastnej poslankyne Martiny Holečkovej. Urobil tak vraj v duchu hesla, platného pre KDH - "Ctíme si aj odbornosť a kompetentnosť."  Toto heslo má viacnásobný význam v súvislosti so zastavením návrhu vlastného poslanca. O spore v KDH informovali Topky.sk.

Redakcia HD cituje zo statusu členky KDH Martiny Holečkovej na sociálnej sieti: "Do parlamentu som predložila zákon, aby minister spravodlivosti nemohol sám od seba prepúšťať právoplatne odsúdených zločincov z väzenia. Podľa môjho návrhu by minister spravodlivosti a generálny prokurátor stále mali možnosť po podaní dovolania navrhnúť prerušenie výkonu trestu, avšak po novom by o ich návrhu musel do 15 pracovných dní rozhodnúť senát dovolacieho súdu."

A pravdu mám ja!

Teda, predseda KDH Majerský návrh podľa portálu Topky označil za neodborný a nekompetentný. "Ctíme si aj odbornosť a kompetentnosť a v tomto prípade sa mi nezdá, že tento poslanecký návrh poslankyne Holečkovej by bol odborný a kompetentný. Ak by mal byť poškodený čo i len jeden občan, na ktorom sa vykonal justičný omyl alebo nespravodlivosť, budeme to pokladať za neodborné a nekompetentné," povedal šéf KDH..: 

Pápežskejšia ako pápež

Pani Holečková zrejme z nejakej osobnej či straníckej averzie voči ministrovi spravodlivosti Borisovi Suskovi v citovanom statuse tiež uviedla: "Minister spravodlivosti, nech je ním ktokoľvek, nemôže sám od seba púšťať právoplatne odsúdených zločincov na slobodu. Túto svoju právomoc nedávno využil minister spravodlivosti Boris Susko, ktorý na slobodu prepustil bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika, ktorý bol právoplatne odsúdený za spoluprácu s mafiánskou skupinou takáčovci."

Stokpa od Majerského

Ako topky, informujú: "Možnosť rozhodnúť o prerušení výkonu trestu by mala podľa predsedu KDH zostať v rukách ministra spravodlivosti, nehľadiac na to, že ju minister Boris Susko (Smer-SSD) zneužil pri prípade Dušana Kováčika. Majerský tiež poukázal na to, že kompetenciu použili aj predchádzajúci ministri. "Pri justičných omyloch je to záchrana človeka, ktorý je nespravodlivo odsúdený," dodal. Podpredseda KDH Viliam Karas doplnil, že doteraz sa táto kompetencia osvedčila ako brzda na odstraňovanie zjavných chýb, ktoré nezasahujú do rozhodovania súdov. Nemyslí si, že pre jeden prípad treba odstrániť túto kompetenciu ministrov.

Matovič spustil ťažkú paľbu na "progresívne zlo"
Nie, to je nepredstaviteľné, aby Matovič hlasoval v parlamente s "mafiou" a podporil odvolanie Šimečku. Svoje však progresívcom dal preventívne v statuse na sociálnej sieti a to priam bájnym "plamenným bičom". V statuse s názvom "PROGRESÍVNA... Čítať ďalej
11 | 09 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik