NATO sa stále viac zapája do vojny! Ukrajinci útočia do ruského vnútrozemia (VIDEO)
12 | 09 | 2024 I Milan Laca

Už útočia aj na severe Ruska.

Ukrajina sa pokúsila zaútočiť na objekty v ruskej Arktíde.

Útok na Murmansk

Ukrajinské ozbrojené sily vypustili niekoľko bezpilotných lietadiel smerom k Murmanskej oblasti. Pri obci Vysoké boli zostrelené dva drony. Predtým bolo cieľom útoku letisko Olenja. Podľa predbežných údajov boli drony, ktoré zaútočili na Murmanskú oblasť, vypustené z Fínska. Informoval o tom kanál Mash Telegram. S odvolaním sa na letovú mapu kanál informoval, že pred útokom lietali v blízkosti rusko-fínskych hraníc dve švédske prieskumné lietadlá.  Za možné miesto štartu dronov označili letisko Ivalo.  Podľa otvorených zdrojov je vzdialenosť odtiaľ k ruským hraniciam asi 40 kilometrov.

Biden oznámil niečo, čo už prekračuje všetky červené Putinove čiary
Zdravotne nespôsobilý americký prezident Joe Biden sa na nátlak vojnových "sivých eminencií" v USA blíži k rozhodnutiu podpísať súhlas Ukrajine na použitie amerických rakiet dlhého doletu na ciele na území Ruskej federácie. Americké raketové... Čítať ďalej
11 | 09 | 2024 | Ivan Brožík

Ukrajinský dron Paljanica

Aktívni sú aj na mori  

Ukrajinské ozbrojené sily sa pokúsili zmocniť vrtnej súpravy v Čiernom mori. Ministerstvo obrany uviedlo, že operácia bola „udusená krvou“. Ukrajinské člny sa pokúsil obsadiť vrtnú plošinu v Čiernom mori. Ministerstvo obrany uviedlo, že ukrajinská armáda sa v noci na 11. septembra pokúsila zaútočiť na zariadenie Krym-2. Útočníci dorazili na 14 člnoch Willard Sea Force, ale stretli sa s jednotkami Čiernomorskej flotily.

Chceli sa predviesť?

Útok na plošinu Krym-2 v Čiernom mori môže súvisieť s návštevou predstaviteľov Spojených štátov a Európskej únie  v Kyjeve, vyhlásilo ruské Ministerstvo obrany. Počas útoku potopili osem člnov, zlikvidovali až 80 ukrajinských vojakov a zvyšných šesť člnov ustúpilo.

Majú hostí

Na Ukrajinu pricestoval americký minister zahraničných vecí Antony Blinken a britský minister zahraničných vecí David Lammy. Do Kyjeva prišli aj litovský prezident Gitanas Nauseda, lotyšská premiérka Evika Silinová a predseda českého Senátu Miloš Vystrčil. Politici sa chcú stretnúť s prezidentom Volodymyrom Zelenským, zúčastniť sa  na summite "Krymskej platformy" a riešiť problémy súvisiace s poskytovaním pomoci ozbrojeným silám Ukrajiny.

Ďalší cieľ - plynovod 

Neďaleko plynovodu pri Tule sa objavil 50-metrový kráter. Po správach o ukrajinskom útoku našli v blízkosti miestnej rozvodnej stanice plynu v zemi obrovský kráter s priemerom asi 50 metrov. Miestni obyvatelia hlásili, že o piatej hodine ráno počuli hlasný výbuch. V súčasnosti na mieste krátera pracujú dôstojníci záchranných zložiek a sženisti.

Kyjev láka teroristov
Ukrajina sa snaží prilákať teroristov do operácií proti Rusku. Kyjev rokoval so zástupcami Hayat Tahrir al-Sham v Sýrii, s cieľom prilákať militantov do operácií proti Rusku. Snažia sa... Ako píšu turecké noviny Aydinlik, s odvolaním sa na svoje... Čítať ďalej
11 | 09 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik