Most v Drážďanoch sa zlomil ako palička. Mohlo dôjsť k veľkej tragédii
11 | 09 | 2024 I Katarína Reiterová

Len pár minút pred zrútením mosta do rieky Labe prešla cez priecestie električka. Krátko po tretej hodine ráno sa koľajnice zrútili do vody. Hasiči situáciu zabezpečujú. Kvôli poškodeniu potrubí bolo prerušené aj zásobovanie teplom v meste.

V Drážďanoch spadla v stredu skoro ráno do Labe veľká časť mosta Carola (Carolabrücke). Podľa hasičov je zasiahnutá časť mosta, po ktorej premávajú električky. Približne 100 metrov dlhý úsek leží v Labe a blokuje koryto rieky. Ako oznámilo mesto Drážďany, ďalším častiam mosta akútne hrozí zrútenie.

Príčina nešťastia zatiaľ nie je známa a ani sa nikto nezranil. Bolo však prerušené zásobovanie teplom v celých Drážďanoch. Podľa hovorcu hasičov Michaela Klahre zatiaľ nie je známe, či zrútenie súvisí s prebiehajúcimi rekonštrukčnými prácami na moste. Dve časti trojdielneho mosta Carola sú od roku 2019 zrekonštruované.

Nevedeli, že stav mosta bol taký zlý

Časť mosta, ktorá sa zrútila, mala prejsť rekonštrukciou po dokončení prác na dvoch pruhoch pre autá. „Nedalo sa predvídať, že stav mosta C bol taký zlý, že sa zrúti,“ povedal Holger Kalbe, vedúci na oddelení drážďanských ciest a inžinierskych stavieb.

Berlín a Varšava sa povadili. Dôvod poznáme...
Poľský premiér Tusk zrušil cestu do Nemecka. Vzťahy medzi krajinami sa zhoršili kvôli plynovodu Nord Stream, píše Euroactiv. Zaťal sa aj Scholz Účasť na spoločnom podujatí zároveň odvolal aj nemecký kancelár Olaf Scholz. Podľa zdrojov,... Čítať ďalej
11 | 09 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik