Michalovi Šimečkovi a jeho rodine sa majú vyhrážať
11 | 09 | 2024 I Gabriela Fdičová/TASR

Šéf PS a podpredseda Národnej rady (NR) SR Michal Šimečka zaslal bezpečnostným zložkám upozornenie na vyhrážky a nenávistné útoky, ktoré dostáva voči svojej osobe aj rodine. Informoval o tom v stanovisku PS. Vyzval na zastavenie šírenia klamlivých informácií a útokov vo verejnom priestore, pretože dochádza k rozoštvávaniu spoločnosti.

Šimečka si myslí, že vláda na čele s premiérom Robertom Ficom (Smer-SD) zasieva do spoločnosti "obrovské množstvo zloby", čo vedie k nárastu útokov voči tým, ktorých nenávistným jazykom označuje za nepriateľov. Upozorňuje na možné vážne dôsledky.

"Odkedy Robert Fico, Andrej Danko a ďalší svojimi klamstvami zaútočili na moju rodinu, dostávam množstvo extrémne nenávistnej pošty. Vyhrážky smrťou, antisemitizmus najhoršieho druhu, nechutné útoky na moju partnerku, dcéru aj mamu. Nenávistné slová kopírujú presne to, čo ľudia počúvajú na tlačovkách Roberta Fica," uviedol Šimečka. Vládni predstavitelia si podľa neho musia uvedomovať, čo svojim konaním spôsobujú.

Šéfa PS kritizuje koalícia pre podozrenia z čerpania štátnych dotácií osobami, ktoré sú Šimečkovi blízke. Je to jeden z dôvodov návrhu na jeho odvolanie, ktorý podali poslanci Smeru-SD a SNS. Mimoriadna schôdza k tejto téme má byť vo štvrtok (12. 9.). Šimečka to vníma ako pomstu za dobrú opozičnú prácu.

HROZÍ NA SLOVENSKU KATASTROFA? Meteorológovia varujú, situácia je vážna
Čakajú nás najhoršie povodne za uplynulé roky? Meteorológovia varujú a vodohospodári sa pripravujú. Priehrady začali vypúšťať naši českí susedia. „Našu oblasť čakajú extrémne zrážky, ktoré sú už takmer isté,“ varujú nemeckí aj českí... Čítať ďalej
11 | 09 | 2024 | Katarína Reiterová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik