Erik Kaliňák o tom, ako MAINSTREAM z H*VNA pletie BIČ...
11 | 09 | 2024 I Bari Zajačková

V najnovšom videovystúpení europoslanec Erik Kaliňák (SMER-SD) otvorene kritizuje stav slovenskej žurnalistiky a upozorňuje na nebezpečné trendy v mediálnom priestore. Jeho analýza súčasnej situácie ponúka pohľad na to, ako médiá dokážu manipulovať verejnú mienku a vytvárať falošné kauzy.

Kaliňák začína svoj príspevok rozborom nedávneho incidentu okolo štátneho tajomníka Kufu. Poukazuje na to, ako absencia videodôkazu môže viesť k skresleniu reality a vytvoreniu úplne iného naratívu. "Bez takéhoto videodôkazu vám ako politikovi hrozí, že príbeh udalosti za vás napíšu iní," varuje Kaliňák. Zdôrazňuje potrebu vlastnej dokumentácie udalostí, aby sa predišlo dezinterpretácii a mediálnym útokom.

Europoslanec pokračuje kritikou ďalších mediálnych káuz, ako je údajné používanie špionážneho softvéru Pegasus či pozastavenie eurofondov. Podľa neho médiá často šíria nepodložené informácie bez dôkladného overenia faktov, čo vedie k zbytočnej panike medzi občanmi. "Politik ani nestihne zdvihnúť telefón a opýtať sa, čo je na tom pravdy, a už médiá bijú na poplach," konštatuje Kaliňák.

Osobitne sa venuje kauze okolo zdieľaného Office balíka, ktorú označuje za "nádhernú ukážku toho, ako novinári s opozíciou dokážu aj z h*vna upliesť bič". Kritizuje tendenciu médií vytvárať senzácie z banálnych udalostí a ignorovať dôležité fakty.

Kaliňák vyzýva verejnosť k obozretnosti a kritickému mysleniu pri konzumácii mediálneho obsahu. "Nevenujte tejto trápnej mediálnej hystérii svoju pozornosť, lebo si ju nezaslúži," apeluje. Zároveň sa ospravedlňuje tým, ktorých tieto "katastrofické titulky" otravujú, a ubezpečuje ich, že situácia sa časom upokojí.

V závere svojho príspevku europoslanec vyjadruje presvedčenie, že dôveryhodnosť médií bude naďalej klesať. Prirovnáva tento trend k osudu bývalého premiéra Matoviča, čím naznačuje, že médiá môžu čeliť podobnej strate dôvery verejnosti.

Generál Viktorín upozorňuje orgány OČTK na Naďove výroky
"Naď prezradil únik informácií!" Tvrdí v statuse na sociálnej sieti generál Jozef Viktorín z Republiky. Viac sa dozviete z textu jeho statusu. "Musim sa priznať, že neviem či sa smiať, či plakať, alebo byť zhrozený. Exminister Naď sa verejne... Čítať ďalej
10 | 09 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik