Biden oznámil niečo, čo už prekračuje všetky červené Putinove čiary
11 | 09 | 2024 I Ivan Brožík

Zdravotne  nespôsobilý americký prezident Joe Biden sa na nátlak vojnových "sivých eminencií" v USA blíži k rozhodnutiu podpísať súhlas Ukrajine na použitie amerických rakiet dlhého doletu na ciele na území Ruskej federácie. Americké raketové systémy na Ukrajinskom území obsluhujú americkí "špecialisti". Niet tak pochýb, že ich odpálením na ciele za hraničnou líniou Ukrajiny vo vnútrozemí Ruskej federácie de facto oficiálne vstúpia USA do vojny s Ruskom. Citujeme z agentúry RIA.

To už by bolo za všetkými červenými čiarami, ktoré v minulosti, i nedávnej, jasne definoval prezident Vladimír Putin.

Povolenie sa už píše

"Vypracúva sa povolenie pre Ukrajinu na začatie diaľkových úderov na ruské územie." Uviedol to americký prezident Joe Biden.

Na otázku agentúry Reuters, či Biely dom udelí tento súhlas, americký vodca odpovedal, že jeho administratíva to „teraz skúma“.

V "hre" je aj možný jadrový konflikt

Agentúra Reuters zdôrazňuje, že Spojené štáty a krajiny NATO sa zdráhajú použiť takéto zbrane. V podstate existuje názor, že by ich to mohlo zatiahnuť do vojny a vyvolať jadrový konflikt.

Spojené štáty a európske štáty sa už dávnejšie stali priamymi účastníkmi konfliktu na Ukrajine. Deje sa tak na podnet šéfa kyjevského režimu  Volodymyra Zelenského, ktorý požaduje, aby štáty Nemecko, Francúzsko a Británia dodali zbrane a rakety dlhého doletu a diskutovali s ním o "potrebe" zasiahnutia ruského územia.

Kyjev láka teroristov
Ukrajina sa snaží prilákať teroristov do operácií proti Rusku. Kyjev rokoval so zástupcami Hayat Tahrir al-Sham v Sýrii, s cieľom prilákať militantov do operácií proti Rusku. Snažia sa... Ako píšu turecké noviny Aydinlik, s odvolaním sa na svoje... Čítať ďalej
11 | 09 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik